Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Un tânăr din Nădlac, care a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de migranți și constituire de grup infracțional organizat, a fost reținut și încarcerat.

Conform Biroului de presă al IPJ Arad, poliţiştii de la Poliţia oraşului Nădlac, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis la data de 7 iulie, de magistraţii Curţii de Apel Timişoara, pe numele unui tânăr, în vârstă de 27 de ani, din Nădlac, care are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi constituire de grup infracţional organizat, fapte comise pe teritoriul Ungariei. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Autoutilitară căutată de englezi

Poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Micălaca, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad, au depistat o autoutilitară, care figura în bazele de date ca fiind urmărită de autorităţile engleze. „În timpul activităţilor de patrulare, poliţiştii de ordine publică au depistat şi oprit în trafic, pe strada Ovidiu, din municipiu, un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară Volkswagen Crafter, an de fabricaţie 2014, în urma verificărilor efectuate constatându-se că autoutilitara era dată în urmărire de către autorităţile judiciare din Anglia, ca fiind furată“, a informat IPJ Arad. Autovehiculul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii situaţiei juridice a acestuia.

Intervenție la un apel de urgenţă

Jandarmii au fost solicitați, în noaptea de 7/8 iulie, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad. La locul intervenției, jandarmii au identificat două femei, una dintre ele prezentând urme de agresiune. Ea a precizat că a fost lovită la nivelul capului și picioarelor, de un bărbat care, în momentul sosirii echipajului de jandarmerie, nu se mai afla la fața locului. Persoana agresată a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost condusă la unitatea de primiri urgențe. Pe baza semnalmentelor, jandarmii l-au identificat, în scurt timp, pe cel care a săvârșit agresiunea, acesta fiind un bărbat în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul într-o localitate din județul Arad. Jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Judecat pentru violențe

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Leonte Ghiorghiţă Sorin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violare de loviri sau alte violenţe. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 29 iulie 2014, Leonte Ghiorghiţă Sorin, pe fondul consumului de alcool şi a injuriilor adresate de persoana vătămată, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii, cauzându-i leziuni vindecabile în 12-14 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu-Criş.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 253 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 144 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 109 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.