Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Nouă persoane au fost duse la audieri, joi, în urma a 17 percheziţii făcute în judeţele Arad, Mureş şi Teleorman, într-un caz de comerţ intracomunitar ilegal cu animale, prejudiciul adus statului fiind de 216.000 de lei.

50 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut 17 percheziţii în cele trei județe, la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor administrate de acestea. Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie-iunie, zece persoane ar fi achiziţionat, din spaţiul intracomunitar, animale şi concentrate alimentare, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României, transporturile nefiind însoţite de documente legale de provenienţă sau transport. Veniturile obţinute în acest fel nu au fost declarate organelor fiscale. De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoanele bănuite ar fi achiziţionat bovine din România, pe care ulterior le-ar fi comercializat în spaţiul comunitar, animalele nefiind luate în evidenţele medicilor veterinari din circumscripţii. Din vânzarea animalelor, suspecţii ar fi obţinut venituri de aproximativ 1.350.000 de lei, prejudiciul estimat pentru perioada cercetată fiind de aproximativ 216.000 de lei.

Intervenție la un apel de urgenţă

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 19.00, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a fost solicitată, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, intervenţia unui echipaj pe Calea 6 Vânători din municipiul Arad. Jandarmii au identificat persoana care a făcut apelul. Aceasta a spus că, din cauza unor neînțelegeri și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a fost îmbrâncit și înjurat de doi bărbați. Persoanele implicate în conflict au fost identificate, fiind vorba de doi bărbați care locuiesc fără forme legale în municipiul Arad. Cei doi au fost sancționați contravențional cu câte 200 lei, pentru provocare și participare efectivă la scandal într-un loc public.

Bulgar trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a lui Andreev Andrey, cetăţean bulgar, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în ziua de 29 ianuarie, a transportat cu un microbuz Mercedes Sprinter, într-un locaş special amenajat, cinci cetăţeni sirieni, ajutându-i să intre fraudulos din Bulgaria în România şi apoi să încerce să pătrundă ilegal în Ungaria. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 285 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 57.000 de lei. Dintre acestea, 71 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 214 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.