Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

O patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu a reţinut un bărbat care se deplasa pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Bărbatul a fost reţinut la aproximativ 30 de metri faţă de linia de frontieră. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de un cetăţean sirian în vârstă de 40 de ani, posesor al unei vize expirate, eliberată de autorităţile din Republica Moldova. O altă patrulă din cadrul aceluiaşi sector a reţinut două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Cele două persoane au fost reţinute la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de o familie de cetăţeni sirieni, în vârstă de 35, respectiv 39 de ani, ambii soţi posesori de documente de azil. În ambele cazuri, persoanele reținute au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

A sustras mai multe bunuri

Un adolescent, care este bănuit de furtul mai multor bunuri dintr-un imobil de pe raza comunei arădene Şimand, a fost identificat de poliţişti. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 25-29 iunie, adolescentul, care are 14 ani, ar fi pătruns prin efracţie într-un imobil nelocuit, de pe raza localităţii Şimand, de unde ar fi sustras un cazan, un motor electric, o bicicletă şi un cărucior, în valoare de aproximativ 1.500 de lei. Adolescentul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 179 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei. Dintre acestea, 53 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 126 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghiţă Cosmin Cosma, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 5 iulie 2014, Gheorghiţă Cosmin Cosma a condus un autoturism Renault, pe DJ 793, având o îmbibaţie alcoolică de 1,00 g/l alcool pur în sânge. Pe fondul consumului de alcool, bărbatul a produs un accident rutier, la ieşirea din localitatea Şepreuş, spre Sintea Mare, autoturismul fiind distrus în proporţie de 90%, iar inculpatul suferind leziuni corporale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Chişineu Criş.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.