Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, având de executat o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de droguri, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, pe sensul de ieşire din ţară.

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, din Galați, a fost reținut în momentul în care s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră. „În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi constituirea unui grup infracţional organizat, având de executat o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare“, a informat Poliția de Frontieră. Tânărul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Adolescenți prinși la furat în Săvârșin

Polițiștii de la Postul de Poliție din comuna arădeană Săvârșin au identificat doi minori, care sunt bănuiți de furtul unei biciclete. „La data de 17 octombrie, polițiștii au fost sesizați despre furtul unei biciclete, comis pe raza localității Săvârșin. În urma cercetărilor efectuate, la scurt timp de la sesizarea furtului, polițiștii au reușit identificarea celor bănuiți de comiterea faptei. În fapt, doi minori de 15 și 17 ani, din Arad, ar fi sustras o bicicletă lăsată neasigurată în fața unui imobil de pe raza localității Săvârșin, bunul furat fiind depistat apoi de polițiști asupra celor în cauză“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Cei doi adolescenți sunt cercetați de polițiști pentru furt.

Procură notarială falsă pentru un minor

Un bărbat, care a încercat să iasă ilegal din ţară cu fiul său minor, folosind o procură notarială falsă, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din județul Alba, era însoţit de fiul său, în vârstă de 15 ani, iar iar la control a fost prezentată o procură notarială, deoarece mama băiatului nu îl însoţea. Poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată nu îndeplinea condiţiile uneia autentice, fiind falsă. Faţă de cele constatate, tatăl minorului a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu este unul autentic şi intenţiona să ajungă împreună cu fiul său la mama acestuia, în Germania. Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 64.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 120 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.