Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2O femeie din Arad, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost reținută la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Monica A., în vârstă de 39 ani, a fost reținută când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. Femeia era la volanul unui autoturism BMW, înmatriculat în Romania. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că Monica A. figurează ca fiind „căutat pentru arestare şi predare sau extrădare”, alertă emisă de România, în data de 8 mai 2015, deoarece a aderat şi sprijinit un grup infracţional organizat, care se ocupa cu înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, şi are executat o pedeapsă privativă de libertate de un an şi 4 luni. Femeia a fost predată unei echipe de poliţişti din cadrul IPJ Arad.

Depistaţi în flagrant de poliţişti

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat în flagrant doi adolescenţi, în timp ce furau dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Arad. În cursul zilei de sâmbătă, în timpul activităţilor de patrulare, poliţiştii de ordine publică au depistat, în flagrant, doi adolescenţi, de 13, respectiv 14 ani, în timp ce sustrăgeau piese auto folosite, dintr-un autoturism Dacia 1310. Mașina era parcată pe strada Abatorului din municipiul Arad. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor doi adolescenţi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bănuit de comiterea unui furt

Poliţiştii cercetează un bărbat, care este bănuit de comiterea unui furt dintr-un imobil de pe raza localităţii arădene Bârsa. În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de 5 iunie, desfăşurând divere lucrări la locuinţa vicitimei şi profitând de faptul că aceasta nu se afla la domiciliu, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din judeţul Mureş, ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, în imobil, de unde ar fi sustras suma de 600 de lei, un laptop, un telefon mobil, o verighetă din aur şi două ceasuri de mână, în valoare totală de aproximativ 3.400 de lei. Bărbatul este cercetat pentru furt calificat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 411 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 103.000 de lei. Dintre acestea, 210 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 201 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.