Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care conducea un autoturism fără a avea acest drept, dar și sub influența băuturilor alcoolice, și unul care conducea un vehicul fără a deține permis, au fost depistați de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad.

În cursul zilei de marți, polițiștii au depistat, în trafic, un bărbat de 40 de ani, din Arad, care conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce, dar și cu o alcoolemie de 0,75 mg./l. alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, a mai fost depistat conducând fără a deține permis de conducere, pe raza orașului Pâncota, un bărbat de 46 de ani. Conform IPJ Arad, pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Transport agabaritic în Arad

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a informat că, în perioada 18 – 22 octombrie 2018, va fi efectuat un transport agabaritic pe ruta: Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac – Autostrada A1 – Margina – DN 68A – Săcămaș – DN 7 – Deva – DJ 687 – Hunedoara. „Lățimea maximă a vehiculului este de 3.85 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră“, a informat DRDP Timișoara. Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de Poliția Rutieră, care asigură însoțirea vehiculului agabaritic. „Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu“, a mai precizat DRDP Timișoara.

Incendii de vegetație uscată

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Arad a informat că, în perioada 12 – 15 octombrie 2018, pompierii din subunitățile Inspectoratului au intervenit pentru stingerea a 10 incendii de vegetație uscată, suprafața toatală fiind de aproximativ 39 hectare. ISU Arad a mai informat că, în aceași perioadă, Serviciile Volutare pentru Situații de Urgentă din județ au intervenit pentru stingerea a 5 incendii de vegetație uscată, pe o suprafața totală de aproximativ 26 hectare.

Autovehicule reținute la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un autoturism Audi A4 Avant, în valoare de 24.000 de lei, căutat de autorităţile din Italia, şi o autoutilitară Volkswagen Transporter, în valoare de 90.000 de lei, căutată de autorităţile din Bulgaria. Autoturismul Audi este înmatriculat în Italia și era condus de un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani. În urma verificărilor s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia, la data de 14 septembrie. VW Transporter era condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Gorj. Polițiștii de frontier au constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Bulgaria, la data de 25 iunie. Mașinile au fost indisponibilizate, până la finalizarea cercetărilor, la sediul S.T.P.F Arad.

Permise reținute de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 192 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 97.000 de lei. Dintre acestea, 52 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 140 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.