Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a doi bărbați, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Din probele administrate până în acest moment procesual s-a reţinut că, Tinka Attila şi Kolompar Levente, în ziua de 21 noiembrie 2013, „au pătruns fără drept în curtea şi locuinţa victimei I. B. din localitatea Şepreuş, județul Arad, şi i-au aplicat acesteia mai multe lovituri pentru a sustrage suma de 100 lei, cauzându-i leziuni care au dus la decesul acesteia“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Infracţiuni în trafic

Poliţiştii au depistat, la Fântînele, un bărbat în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în municipiul Arad, au fost identificați trei bărbaţi, care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice la volan. Unul dintre ei conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar unul conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de-al treilea conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cele patru cauze s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au mai depistat, în Mănăştur, un bărbat care conducea o motocicletă neînmatriculată şi fără a deţine permis de conducere.

Transport ilicit de lemn

Un transport illegal, cu 2,5 metri cubi de material lemnos, a fost depistat de poliţiştii Postului de Poliţie Seleuş. Conform IPJ Arad, poliţiştii au depistat pe DJ 709, pe raza localităţii Seleuş, un bărbat, de 64 de ani, care transporta, cu o autoutilitară cu semiremorcă, cantitatea de 2,5 mc de material lemnos, din specia fag, având avizul de însoţire a mărfii cu valabilitatea expirată. Întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută în vederea confiscării, bărbatul fiind sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu suma de 2.000 de lei.

Migranţi opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nadlac au depistat trei cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spatiul Schengen. Cei trei se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Migranții au fost reţinuți la aproximativ 300 metri față de linia de frontieră. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de trei cetăţeni sirieni, cu vârste între 20 şi 27 ani, solicitanţi de azil în România, care au declarat că intenţionau să ajungă în Spatiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei bărbaţi acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Misiuni ale ISU Arad

În perioada 1 – 31 mai, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ Arad, singure sau în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ, au executat 615 misiuni din care: 23 misiuni de stingere a incendiilor, 544 misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă SMURD (sunt incluse și misiunile SMURD Nădlac şi SMURD Vinga), 3 intervenţii pentru descarcerarea persoanelor, 4 misiuni pirotehnice, 9 intervenţii de asistenţă a persoanelor, 32 diferite alte tipuri de misiuni. Au mai fost efectuate 12 deplasări fără intervenţie şi în 7 cazuri echipajele au fost întoarse din drum. Au fost executate o medie de 20 misiuni de intervenţie/zi. În timpul intervenţiilor executate de echipajele SMURD au fost asistate 569 persoane, dintre care 474 adulţi şi 95 copii.Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, misiunile de intervenţie au crescut cu 16%.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.