Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Un bărbat din Arad, care a comis mai multe infracțiuni pe teritoriul Belgiei, a fost reținut într-o localitatea din județ.

Biroul de presă al IPJ Arad a informat, miercuri, că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţiei Birchiş, au depistat un bărbat, care era urmărit internaţional. Bărbatul, de 30 de ani, din judeţul Arad, a fost depistat, marți, pe raza localităţii Ostrov. Pe numele bărbatului există un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Belgia, pentru comiterea de infracţiuni contra proprietăţii, pe teritoriul acestui stat. Conform procedurii, urmăritul internaţional a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, în vederea predării către autorităţile belgiene.

În trafic fără permis de conducere

Poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Săvârşin au depistat, marți, în trafic, un tânăr care nu deţinea permis de conducere. Tânărul a fost depistat de poliţişti pe DJ 707A, pe raza localităţii arădene Săvârşin. Tânărul, care are 24 de ani, conducea un autocamion, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conform polițiștilor, pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere.

Bănuit de furtul unei biciclete

Un minor, bănuit de comiterea unui furt de bicicletă, a fost identificat de poliţiştii de la Postul de Poliţie Dorobanţi. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 20 mai, minorul, în vârstă de 11 ani, ar fi sustras o bicicletă lăsată neasigurată din faţa ştrandului termal din localitatea arădeană Dorobanţi. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 100 de lei, a fost recuperate. Băiatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 256 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei. Dintre acestea, 51 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 205 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.