Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul căruia i-au fost retrase numerele de înmatriculare şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 15 februarie, Ciprian Porumb a condus, pe str. Înfrăţirii din Chişineu Criş, un autoturism Opel Vectra Caravan, fără a poseda permis de conducere. Cu ocazia depistării şi sancţionării bărbatului pentru depăşirea limitei de viteză, poliţiștii au constatat ca poliţa de asigurare RCA a autoturismului era expirată din data de 18 octombrie 2014, astfel că au reţinut certificatul de înmatriculare şi au retras plăcuţe cu numărul de înmatriculare. Cu toate acestea, în 7 martie 2015, bărbatul a condus prin comuna Mişca acelaşi autoturism, fără a poseda permis de conducere şi în condiţiile în care anterior i-au fost retrase plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Trafic deviat pe autostradă

Traficul rutier a fost deviat, marţi, de la Nădlac spre Arad, de pe DN7 pe autostrada A1, din cauza unei coloane de camioane care s-a întins pe o distanţă de zece kilometri, automarfarele staţionând pe şosea pentru controlul de la graniţă. Coloana de automarfare s-a format luni, pentru că în Ungaria a fost a doua zi a Rusaliillor catolice şi nu a fost permisă circulaţia vehiculelor cu o capacitate de peste 7,5 tone, măsură care este valabilă în weekend şi de sărbătorile legale. Marţi dimineaţă, sute de camioane aşteptau pe marginea DN7 să iasă din ţară, o coloană de zece kilometri fiind formată la intrarea în oraşul de frontieră Nădlac, iar Poliţia Rutieră a luat măsuri pentru a evita blocarea circulaţiei. Pentru a se evita blocajele pe DN7, circulaţia dinspre Nădlac spre Arad a fost deviată pe autostrada A1 pentru tot traficul, în timp ce pe sensul opus, a fost deviată doar pentru traficul uşor, de la Pecica la Nădlac.

Cisternă răsturnată pe DN 79

O cisternă care transporta păcură s-a răsturnat, marţi dimineaţă, pe DN 79, în judeţul Arad, traficul fiind blocat pentru aproximativ două ore, timp în care pompierii au izolat perimetrul din cauză că exista pericol de explozie. Accidentul a avut loc în zona localităţii Chişineu Criş, pe DN 79, unde, conform unor şoferi aflaţi în trafic, cisterna a rulat cu roţile de pe partea dreaptă pe marginea şoselei, iar în cele din urmă s-a răsturnat, motiv pentru care poliţiştii sosiţi la faţa locului cred că şoferul a adormit la volan. ISU Arad a trimis la faţa locului echipaje care au izolat perimetrul, pentru că în cazul în care apăreau scurgeri de păcură exista pericol de explozie. „Autocisterna transporta un produs care avea fişă de pericol la incendiu sau explozie, astfel că au fost luate măsuri de izolare a zonei şi de deconectare a acumulatorului pentru a nu exista sursă de scânteie”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca. Traficul a fost blocat în zonă timp de aproximativ două ore, până când autocisterna a fost repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale.

Bărbat trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Bistran Viorel Sorin, cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 15 noiembrie 2014, în jurul orei 2.05, bărbatul a condus, pe str. Tudor Vladimirescu din orașul Chişineu Criş, o autoutilitară, având o îmbibaţie alcoolică de 2.00 g/l alcool pur în sânge. Conform procurorilor, pe fondul stării induse de consumul de alcool, bărbatul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp de beton ce susţine reţeaua de electricitate.

Transport ilicit de lemne

Poliţiştii Secţiei nr.10 Poliţie Rurală Gurahonţ au depistat şi oprit în trafic un transport ilicit cu peste 17 metri cubi de material lemnos. Conform IPJ Arad, poliţiştii au depistat, pe raza localităţii Gurahonţ, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, în timp ce transporta, cu un autocamion, cantitatea de 17,52 metri cubi material lemnos, din speciile fag şi cer, fără a deţine documente legale de transport. Conform Legii nr. 171/2010, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută în vederea confiscării.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.