Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost depistate, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii arădeni.

Astfel, pe Calea Aurel Vlaicu din Arad a fost depistat un bărbat, de 39 ani, care conducea un moped, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe raza orașului Pîncota a fost depistat un bărbat, de 33 de ani, care a condus o autoutilitară, iar în urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul este radiat din Spania, din data de 8 aprilie. De asemenea, au mai fost depistaţi un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluţiei, având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi un bărbat, de 30 de ani, în care conducea un autoturism prin Şeitin, având o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere. În ambele cauze s-a dispus recoltarea de probe bioogice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Urmărit internaţional depistat

Poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Chişineu Criş, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad, au depistat un bărbat, care era urmărit internaţional. Bărbatul are 30 de ani, este din judeţul Arad și a fost depistat pe raza orașului Chişineu Criş, în cursul zilei de 22 mai. Pe numele bărbatului există un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Germania, pentru comiterea infracţiunii de proxenetism pe teritoriul acestui stat. Conform procedurii, urmăritul internaţional a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, în vederea predării către autorităţile germane.

Bărbat depistat la braconaj

Un bărbat, care a fost depistat în timp ce se afla la braconaj, este cercetat de poliţiştii arădeni. În cursul zilei de sâmbătă, bărbatul, în vârstă de 57 ani, a fost depistat pe un fond de vănătoare de pe raza localităţii Zimbru, în timp ce a împuşcat, fără drept, un ied de căprior, de aproximativ 20 kg, pe care l-ar fi transportat ulterior cu un autoturism, la cantonul de vânătoare. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii din Gurahonţ au constatat că bărbatul, deţinător legal de armă letală, nu avea autorizaţie de vînătoare pentru ziua respectivă. Arma de vânătoare şi două cartuşe găsite asupra bărbatului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru braconaj cinegetic şi uz de armă, fără drept.

Au sustras dintr-o fermă

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie din Arad cercetează doi tineri, care au fost depistaţi în în timp ce furau dintr-o fermă. Conform IPJ Arad, poliţiştii cercetează doi tineri, de 17, respectiv 20 de ani, care au fost depistaţi în flagrant, în seara zilei de 22 mai, în timp ce sustrăgeau mai multe bunuri folosite în construcţii (roabă, betonieră, generator de curent electric, scule electrice) dintr-o fermă situată înainte de intrarea în localitatea Sânpaul. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, a fost recuperat, pe numele celor doi tineri fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

Depistate în timp ce furau

Trei tinere, care au fost depistate în flagrant în timp ce furau din magazine, sunt cercetate de poliţişti. Astfel, oamenii legii cercetează o tânără, de 20 de ani, care a fost depistată, în flagrant, în timp ce sustrăgea alimente dintr-un supermarket de pe Calea Radnei din municipiul Arad, și o adolescentă, de 14 ani, şi o tânără, de 24 de ani, care au fost depistate, în flagrant, în timp ce sustrăgeau produse cosmetice, dintr-un magazin de pe Bulevardul Revoluţiei şi au trecut pe la casa de marcat fără să le plătească. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Migranţi opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat doi cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară. Cei doi se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Migranții au fost reţinuți la aproximativ 80 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor a rezultat că cei doi sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 21, respectiv 41 de ani. Ei au declarat că au părăsit Centrul de Cazare pentru solicitanţi de azil din Bucureşti şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cei doi sirieni sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.