Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Un bărbat este cercetat penal, fiind acuzat că a furat o centrală termică și calorifere dintr-o casă din municipiul Arad.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost identificat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada septembrie 2013- 1 mai 2015, un bărbat, de 50 de ani, ar fi pătruns, prin folosirea de chei potrivite, într-un imobil nelocuit, de pe strada Coasei din municipiul Arad, de unde ar fi sustras o centrală termică, ţevi şi calorifere, în valoare de aproximativ 67.500 de lei“, se menționează în buletinul de presă remis, marți de IPJ Arad. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Mandat de executare a pedepsei

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistraţii Tribunalului Arad pe numele unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din Arad, care are de ispăşit o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni cu închisoarea, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

A condus fără permis un autoturism

Un bărbat, care a săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, a fost depistat în trafic de poliţiştii rutieri arădeni. Conform IPJ Arad, poliţiştii au depistat în trafic, pe raza localităţii Sâmbăteni, un bărbat, de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Autoturism cu documente false

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism Opel Zafira, pentru care a prezentat la control documente false. Mașina, care este înmatriculată în Bulgaria, era condusă de Petre M., de 35 de ani, din județul Argeş. Bărbatul a prezentat la control două certificate de înmatriculare, emise de autorităţile bulgare. Poliţiştii de frontieră au constatat că aceste documente nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total. Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean din judetul Arges, contra sumei de 3.000 de euro, și nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele sunt false.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 284 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 76.000 de lei. Dintre acestea, 104 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 180 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.