Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a două persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă.

Din probele administrate rezultă că, Dumbra Sava a deţinut, într-un spațiu din Arad, fără autorizaţie de antrepozit fiscal, 60.000 de fire de ţigări netimbrate cu banderole de marcaj fiscal emise de autorităţile române, știind că acestea provin din contrabandă. Totodată, a mai rezultat că Peter Ildiko i-a înlesnit lui Dumbra Sava procurarea ţigărilor netimbrate şi, mai mult, a pus la dispoziţia aceluiaşi inculpat un autoturism în vederea efectuării transportului ţigărilor. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Arad.

Infracţiuni în trafic

Poliţiştii arădeni au depistat, miercuri, două persoane, care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, poliţiştii au depistat un tânăr, de 26 de ani, în timp ce conducea pe DJ 792/A, pe raza localităţii Beliu, un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată, din data de 6 mai. De asemenea, poliţiştii au depistat pe D.J. 682, pe raza localităţii Zăbrani, un tânăr, de 20 de ani, în timp ce conducea un tractor, fără a deţine permis de conducere. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Au sustras dintr-un magazin

Două femei, bănuite că ar fi sustras un motofierăstrău, au fost depistate de poliţiştii din Ineu. Oamenii legii au fost sesizaţi că persoane necunoscute au sustras un motofierăstrău de pe rafturile unui magazin din Bocsig şi au plecat ulterior de la faţa locului cu un autoturism Mercedes. Poliţiştii au reuşit, în scurt timp de la sesizare, depistarea şi oprirea în trafic a autoturismului respectiv, identificând două femei, de 36 şi 46 de ani, bănuite de comiterea faptei. În cadrul verificărilor efectuate a fost găsit, în autoturism, motofierăstrul sustras, în valoare de aproximativ 2.500 de lei. Cele două femei au fost reţinute pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt.

Mandate puse în aplicare

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Secusigiu şi Postului de Poliţie Zăbrani, au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Mandatele au fost emise de magistraţii Judecătoriei Sânnicolau Mare şi Judecătoriei Lipova, pe numele a doi bărbaţi, de 26, respectiv 29 de ani, ambii din judeţul Arad, care au de ispăşit pedepse cu închisoarea de 1 an şi 9 luni, respectiv 1 an şi 8 luni, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în Penitenciarul Arad.

Depistaţi în flagrant de poliţişti

Patru adolescenţi au fost depistați de polițiştii de la Poliţia orașului Pecica, în timp ce furau componente metalice. Cei patru adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, au fost depistaţi, în flagrant, în timp ce sustrăgeau 40 de kilograme de componente metalice, de pe un bac dezafectat, aflat între localităţile Pecica şi Sînpetru German. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele celor patru tineri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 121 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei. Dintre acestea, 11 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 110 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.