Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Un patron Arad a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului fiind de peste 33.000 lei.

Conform procurorilor, Valentin Ioan Puica a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în formă continuată. Din probele administrate până în acest moment s-a reţinut că, „inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada februarie – iulie 2012 a desfăşurat activităţi comerciale pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile, nedeclarând la organul fiscal teritorial veniturile realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale de plată a taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit în sumă de 33.868 lei“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.

Transport ilegal de porumb

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Pâncota, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au depistat şi oprit în trafic un transport ilegal cu aproximativ 26 tone de porumb boabe. În urma unei acţiuni, poliţiştii au depistat pe raza orașului Pâncota, un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Sălaj, în timp ce transporta, cu o autoutilitară cu semiremorcă, cantitatea de 25.800 kg porumb boabe, fără a deţine documente legale de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform O.G. nr. 12/2006, cu suma de 5.000 de lei, iar întreaga cantitate de porumb boabe a fost reţinută în vederea confiscării.

Infracţiuni în trafic

Poliţiştii arădeni au depistat două persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, pe Calea Victoriei din municipiul Arad a fost depistat un bărbat, de 40 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, pe raza orașului Pâncota a fost depistat în trafic, un bărbat, de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul este radiat din circulaţie, din Germania. Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Urmărit naţional depistat

În cursul zilei de marți, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad au depistat un bărbat, care era urmărit naţional. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din judeţul Prahova, a fost depistat pe raza municipiului Arad, pe numele său existând un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani. Mandatul a fost emis de magistraţii Judecătoriei Sinaia, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Urmăritul naţional a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Ucraineni cu documente false

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat două cărţi de identitate false, cu ajutorul cărora doi cetăţeni ucraineni, un bărbat și o femeie, au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Cei doi erau pasageri într-un autocar înmatriculat în Romania, care circula pe relaţia Bucureşti – Hamburg. Ucrainienii s-au legitimat la controlul de frontieră cu două cărţi de identitate româneşti. Poliţiştii de frontieră au verificat documentele și au constatat că acestea nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total. În urma cercetărilor a rezultat că cele două persoane sunt cetăţeni ucraineni și se numesc Mikola P. și Inna P., în vârstă de 40, respectiv 43 ani. Ei au încercat să ajungă într-o ţară din spaţiul Schegen.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 284 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 105 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 179 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.