Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, aflat în stare de arest preventiv, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Conform procurorilor, Gheorghe Căpăţână, în noaptea de 5/6 aprilie, după ce a consumat băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul unui autoturism Ford Tanzit, iar apoi a circulat pe drumurile publice. „Pe Calea Republicii din oraşul Ineu a fost oprit de organele de poliţie şi fiind testat cu aparatul etilotest s-a determinat o concentraţie de vapori de alcool în aerul expirat de 0,61 mg/l“, spun procurorii. De asemenea, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere. Din Buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie rezultă că la proba recoltată, bărbatul avea o alcoolemie de 0,90 gr%0, alcool pur în sânge. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Urmărit internaţional depistat

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad au depistat şi reţinut, marți, un tânăr, care era urmărit internaţional. Tânărul are 27 de ani și a fost depistat pe raza municipiului Arad, pe numele său existând un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Austria, pentru săvârşirea infracţiunii de furt pe teritoriul acestui stat. Conform procedurilor în vigoare, urmăritul internaţional a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au dispus reţinerea acestuia în vederea predării către autorităţile din Austria.

Mandat de executare a pedepsei

În cursul zilei de marți, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul de executare a fost emis de magistraţii Tribunalului Arad, la data de 27 aprilie 2015, pe numele unui bărbat, de 29 de ani, acesta având de ispăşit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

A sustras un telefon mobil

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Arad au identificat un bărbat, bănuit că ar fi sustras un telefon mobil. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 15 aprilie, profitând de neatenţia victimei, bărbatul, care are 40 de ani, ar fi sustras un telefon mobil de pe un pult din incinta unei staţii de alimentare cu carburanţi, situată pe Calea Timişorii din municipiul Arad. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 330 de lei, a fost recuperat, cel în cauză fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Depistate în timp ce furau

Două femei, care au fost prinse în flagrant în timp ce furau dintr-un magazin din Arad, sunt cercetate. penalAstfel, poliţiştii cercetează o femeie, de 27 de ani, care a fost depistată în flagrant, în timp ce sustrăgea mai multe bucăţi de ciocolată, în valoare de aproximativ 70 de lei, dintr-un magazin de pe strada Banul Mărăcine. De asemenea, poliţiştii cercetează o femeie, de 29 de ani, care a fost depistată în timp ce sustrăgea de pe rafturile aceluiaşi magazin, produse cosmetice, în valoare de aproximativ 100 de lei. Prejudiciul cauzat de cele două femei a fost recuperat, pe numele acestora fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 171 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 26.000 de lei. Dintre acestea, 33 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 138 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.