Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un șofer turc  a murit în urma unui accident care a avut loc la coborârea de pe autostrada Nădlac – Arad în DN 7.

Șofer a murit joi seara, după ce camionul pe care îl conducea s-a răsturnat, iar cabina și încărcătura de câteva tone au ajuns peste el. Accidentul a avut loc cu câțiva kilometri înainte ca șoferul să ajungă într-o parcare pentru a se odihni. Într-o curbă, turcul a pierdut controlul asupra camionului, care s-a răsturnat și a rupt parapeții. Conducătorul auto fost prins între cabină și parapeți, iar peste el au ajuns și cele câteva tone de ață pe care le transporta. Intervenția pompierilor din Arad a fost extrem de dificilă și a durat circa trei ore, perioadă în care circulația a fost afectată. Mai multe accidente în care camioane mari s-au răsturnat au avut loc în aceeași zonă.

Nu a oprit la semnalele polițistului

Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au reținut permisul de conducere unui bărbat, care nu a oprit mașina la semnalul agentului rutier. Polițiștii au indicat unui bărbat de 46 de ani, din comuna Șimand, să oprească, în vederea efectuării controlului documentelor, însă acesta a ignorant semnalele polițiștilor, continuându-și drumul pe D.N. 79, pe raza comunei Șimand. „Pentru această abatere, bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiindu-i aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 870 de lei“, a informat, vineri, IPJ Arad.

Peste 200 de amenzi la circulație

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 208 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 90.000 de lei. Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 190 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

Urmărit general, depistat la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – Nagylak au depistat un bărbat, domiciliat pe raza judeţului Galaţi, căutat de autorităţile italiene pentru executarea unei pedepse privative de libertate. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului, în vârstă de 31 de ani, era emis, de autorităţile italiene, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea unei infracţiuni contra proprietăţii, având de executat o pedeapsă de un an şi 3 luni de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.