Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din orașul arădean Pâncota a fost reținut de polițiști, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare, pentru infracțiuni comise pe teritoriul Austriei.

Mandat european de arestare a fost pus în executare de polițiști de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. „Polițiștii au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Austria, pe numele unui bărbat de 32 de ani, din Pâncota, pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății pe teritoriul acestui stat“, a informat IPJ Arad. Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, care au dispus arestarea lui pentru 15 zile, în vederea predării către autoritățile judiciare austriece.

Sub influența alcoolului la volan

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în municipiul Arad, un bărbat care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a fost depistat de polițiști pe Bulevardul Revoluției din municipiul Arad. În urma testării șoferului a rezultat o alcoolemie de 1,03 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului.

Autoturism reținut la frontieră

Un autoturism BMW X6, căutat de autorităţile din Spania, a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Mașina, înmatriculată în Spania, era condusă de un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza județului Alba, acesta fiind însoţit de o tânără în vârstă de 25 de ani. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat un certificat de înmatriculare emis de autorităţile spaniole. În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania. Șoferul a declarat că, împreună cu tânăra, a cumpărat autoturismul din Franţa, contra sumei de 17.000 de euro, de la o persoană necunoscută, cetăţean francez, și nu știa că era furat sau căutat de autorităţile din Spania. Mașina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 71.000 de lei. Dintre acestea, 86 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 77 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.