Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, ascunse într-o autoutilitară, peste 5.400 de pachete de ţigări, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă.

Țigările au fost descoperite într-o autoutilitară Mercedes, condusă de C.F., în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Giurgiu. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse, într-un spaţiu special amenajat între plafonul compartimentului marfă şi prelata acestuia, 5.470 de pachete de ţigări, pentru care șoferul nu avea documente de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 98.460 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, la finalizarea cercetărilor urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

A furat un autoturism

Un tânăr, bănuit de furtul unui autoturism, a fost identificat de polițiștii din orașul arădean Sebiș. Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează un tânăr, de 19 ani, din localitatea Bârsa, care, în noaptea de 6/7 septembrie, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale de pe raza orașului Sebiș, de unde ar fi sustras un autoturism, pe care l-ar fi condus și ulterior abandonat pe o stradă din localitatea Prunișor. „Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a tânărului în cauză, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat“, a informat IPJ Arad.

Români căutaţi de autorităţi

Doi cetăţeni români, care erau căutaţi de autorităţi, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac. Cei doi erau căutați de autorităţile române şi italiene, pentru executarea unor pedepse privative de libertate. Unul dintre cei reținuți la frontieră este B.C., de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Sălaj. Pe numele lui era emis, de autorităţile italiene, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt. De asemenea, a fost reținut și A.I., de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad. Pe numele arădeanului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi tăinuire. Cei doi au fost predați unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei. Dintre acestea, 17 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 134 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.