Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni în trafic au fost depistate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Astfel, a fost depistat un cetățean spaniol care conducea pe DN 7, pe raza orașului Lipova, un autoturism neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare. Tot un autoturism neînmatriculat a condus un bărbat de 60 de ani, din localitatea Zimand Cuz. În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul a fost radiat din circulație de autoritățile maghiare din anul 2017 și că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Au mai fost depistați în timp ce conduceau vehicule fără a avea acest drept, pe raza municipiului, un tânăr de 29 de ani, din Bistrița-Năsăud, și alți doi tineri, de 27 și 31 de ani, din Arad. În județ au fost depistați în timp ce conduceau vehicule fără a deține permise de conducere un tânăr 29 de ani, din Bocsig, pe raza localității Craiva, un tânăr de 25 de ani, pe DJ 793, în Sebiș, dar și un tânăr de 23 de ani, pe DJ 708/A, în Târnova. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Urmărit depistat la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat, domiciliat pe raza judeţului Vrancea, căutat de autorităţile române, pentru executarea unei pedepse privative de libertate. Bărbatul are 50 de ani și a fost reținut când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră. În momentul efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea  infracţiunii de furt, având de executat o pedeapsă de 6 luni de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Cercetați pentru furt calificat

Doi tineri și un minor sunt cercetați pentru furt calificat de polițiștii de la Secția nr. 1 Aurel Vlaicu din municipiul Arad. Conform IPJ Arad, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat trei tineri, cu vârste între 17 – 24 de ani, care, în perioada martie – septembrie, în repetate rânduri, ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras bunuri metalice în valoare de aproximativ 3.000 de lei. „Pe numele celor trei tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, polițiștii continuând documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză“, a informat IPJ Arad.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 337 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 195.000 de lei. Dintre acestea, 113 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 224 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 34 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.