Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de la Secția nr. 1, împreună cu cei de la Biroul Ordine Publică, au desfășurat o acțiune în Piața Fortuna din municipiul Arad, pentru combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile.

În timpul acțiunii au fost aplicate 5 amenzi în valoare de 17.500 de lei și au fost întocmite două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. De asemenea, au fost indisponibilizate peste 600 de pachete de țigări. Polițiștii au depistat o femeie de 34 de ani, din Pecica, care oferea spre comercializare, din portbagajul unui autoturism, peste 470 de pachete de țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător. Pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal. În cadrul aceleiași acțiuni a mai fost depistat un bărbat de 54 de ani, din Arad, care oferea spre comercializare peste 140 de pachete de țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Și pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal. Întreaga cantitate de țigări depistată de polițiști în urma activităților desfășurate a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Protest la Penitenciarul din Arad

Sindicaliştii din penitenciare vor protesta, în perioada 7 – 27 septembrie, în faţa penitenciarelor, cerând condiţii mai bune de lucru şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, iar în 3 octombrie vor organiza un miting la Ministerul Justiţiei, conform unui comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. „Sindicaliştii din penitenciare continuă protestele împotriva indolenţei guvernanţilor în a soluţiona problemele acestei instituţii. Solicităm rezolvarea urgentă a revendicărilor ce ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor, dar şi demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetenţă“, se menţionează în comunicat. La Penitenciarul din Arad, protestul este programat pentru data de 14 septembrie, la ora 10.00. Mitingul din 3 octombrie, de la Ministerul Justiţiei, este programat pentru ora 12.00.

Prinși în flagrant de polițiști

Polițiștii au depistat pe strada Pădurii din municipiu, în cursul nopții de marți spre miercuri, doi tineri, de 19 și 24 de ani, din Arad, care aveau asupra lor doi acumulatori auto de mari dimensiuni, în valoare de aproximativ 1.500 de lei. Întrucât tinerii nu au putut oferi explicații cu privire la proveniența bunurilor, polițiștii au efectuat verificări și au constatat faptul că acumulatorii au fost sustrași cu puțin timp înainte, de pe un autocamion parcat pe strada Mărului din municipiu. Pe numele celor doi tineri a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, polițiștii continuând cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

Încarcerat pentru infracțiuni rutiere

Un tânăr din Fântânele, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost depistat de polițiști. Tânărul a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei de la Postul de Poliție Fântânele, care au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii. „Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Arad pe numele unui tânăr de 22 de ani, din Fântânele, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de un an și 7 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere“, a informat, joi, Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Tânărul a fost depus în Penitenciarul Arad.

A condus un autoturism fără permis

Polițiștii de la Secția nr. 6 Rurală Beliu cercetează un tânăr, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, miercuri, în trafic, un tânăr de 19 ani, din localitatea Groșeni, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 13, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. „Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile fără permis de conducere“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.