Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autoturism BMW, căutat de autoritățile din Germania, a fost depistat și reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak.

Autoturismul, înmatriculat în Germania, era condus de V.B., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în județul Dolj, care era însoţit de o femeie în vârstă de 48 de ani, din Mehedinţi. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile germane. Poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania, la data de 14 august. De asemenea, s-a mai stabilit că mijlocul de transport aparţine unei rude a femeii. Șoferul și femeia au declarat că nu știau că maşina este căutată de autorităţi. Autoturismul, în valoare de 5.500 euro, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, până la finalizarea cercetărilor.

Au încercat să fure aparatură electronică

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat doi tineri care au încercat să fure dintr-o societate comercială. „Polițiștii au depistat, în flagrant delict, doi tineri, de 19 și 27 de ani, din Arad, care, prin forțarea ușii de acces, au încercat să pătrundă într-un magazin cu aparatură electronică de pe raza municipiului, pentru a sustrage diferite bunuri, în vederea comercializării acestora“, a informat IPJ Arad. Cei doi tineri au fost depistați la scurt timp de polițiști în zona Pieței „Mihai Viteazul“. Pe numele celor doi tineri a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt, polițiștii continuând documentarea activității infracțională a acestora.

Intervenție a pompierilor la Secția Psihiatrie

Mai multe elemente de construcție de pe clădirea Secției Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care puneau în pericol siguranța trecătorilor, au fost îndepărtate de pompieri. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a precizat că Detasamentul de Pompieri a intervenit, joi, la unitatea medicală de pe strada Octavian Goga, cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și cu trei subofiteri pentru îndepărtarea mai multor elemente de construcție ce puneau în pericol integritatea trecătorilor.

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 40 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 110 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.