Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii au descoperit arme și muniție deținute ilegal de doi bărbați din localitățile arădene Semlac și Pecica.

Armele și muniția au fost depistate de polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei de la Secția Rurală nr. 2 Arad. La Semlac, la domiciliul unui bărbat de 54 de ani, din Maramureș, a fost găsită o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, deținută fără documente de proveniență. De asemenea, la Pecica, polițiștii au găsit la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, din Arad, o armă de autoapărare cu gaz, calibrul 9 mm, și 16 cartușe nepercutate de același calibru, deținute fără drept (permis de armă expirat). Armele și muniția au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Prins în flagrant la furat

Un bărbat este cercetat penal pentru că a furat băuturi alcoolice dintr-un supermarket situat în municipiul Arad. Conform IPJ Arad, polițiștii de la Secția nr. 2 Micălaca, au depistat un bărbat, de 48 de ani, din Arad, în timp ce sustrăgea, dintr-un supermarket de pe Calea Radnei din municipiu, două sticle de whiskey, în valoare de aproximativ 140 de lei. „Pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului.

Judecați pentru evaziune

Poliţiştii au definitivat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 63 ani, din judeţele Mehedinţi, Timiş, Cluj, Vâlcea şi Arad, iar faţă de alte 119 persoane s-a propus clasarea, întrucât 50 dintre acestea au achitat prejudiciul stabilit în sarcina lor (peste 1.884.000 lei), toate cercetate pentru complicitate la evaziune fiscală şi evaziune fiscală. Oamenii legii au stabilit că doi bărbaţi, de 33, respectiv 40 ani, administratori sau reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale din Mehedinţi şi Dolj, în perioada 2008 – 2014 au înregistrat în contabilitatea acestora facturi fictive, reprezentând aprovizionări mărfuri (materiale de construcţii, utilaje, piese de schimb, subansamble, etc), de la alte societăţi din ţară, iar în schimbul unui comision procentual din valoarea facturilor, au efectuat acte materiale de emitere a unor documente fictive, ajutând celelalte persoane cercetate în cauză, să înregistreze cheltulieli nereale în evidenţa contabilă şi fiscală, în baza cărora au dedus ilegal TVA-ul şi au diminuat profitul impozabil, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 17.108.546 lei.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 100 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 48.000 de lei. Dintre acestea, 20 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 80 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.