Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un camion cu marfă şi un microbuz fără pasageri s-au ciocnit frontal, vineri, pe DN 7, în zona localităţii arădene Sâmbăteni, iar unul dintre șoferi a murit pe loc.

Accidentul s-a produs la marginea localităţii Sâmbăteni, pe DN 7 – drum foarte aglomerat de câteva zile, în contextul intrării în ţară a mii de maşini -, unde şoferul unui camion s-a angajat într-o depăşire în curbă, iar vehiculul a izbit frontal un microbuz fără pasageri. Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Arad, şoferul microbuzului a murit pe loc în urma impactului, în timp ce al doilea şofer a fost rănit şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad. Circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers ale DN 7, iar coloanele de maşini formate în câteva minute au ajuns la trei kilometri.

Dețineau fără drept arme și muniție

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, la domiciliile a doi bărbați din Arad, arme și muniție deținute fără drept. Polițiștii au găsit, pe strada Postavului din municipiu, la domiciliul unui bărbat de 67 de ani, o armă de autoapărare cu gaz, calibrul 9 mm, deținută fără drept, iar pe strada Griviței, la domiciliul unui bărbat de 43 de ani, o armă de autoapărare cu gaz, calibrul 9 mm, și 3 cartușe nepercutate de același calibru. Armele și muniția au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nedepunerea armei şi muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Intervenția pentru salvarea unei vaci

Pompierii din cadrul Detașamentului Sebiș au intervenit, joi, pentru scoaterea unei vaci dintr-un cămin decantor, în satul Cil. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, în ciuda faptului că interventia se anunța a fi dificilă, deoarece în căminul decantor exista apă, la un nivel de aproximativ 1,2 m, iar animalul era speriat, pompierii, sprijiniți de un cetățean, cu un utilaj cu braț hidraulic, au reușit scoaterea animalului din cămin, fără să fie rănit și în deplină siguranță.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 135 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 45.000 de lei. Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 103 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.