Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din municipiul Arad este cercetat penal, după ce polițiștii au găsit în casa lui o armă de autoapărare și mai multe cartușe, care erau deținute ilegal.

IPJ Arad a anunțat, joi, că polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat, domiciliat pe strada Episcopiei, care deținea ilegal o armă și cartușe. La domiciliul bărbatului, în vârstă de 68 de ani, oamenii legii au depistat o armă de autoapărare cu gaz calibrul 9 mm și 7 cartușe cu capsa nepercutată, calibrul 9 mm, deținute fără drept. Arma și muniția au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nedepunerea armei şi muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă“, a informat IPJ Arad.

La volan sub influența alcoolului

Polițiștii din orașul arădean Chișineu Criș au depistat, în trafic, doi bărbați care conduceau autoturisme, în timp ce se aflau sub influența alcoolului. „Polițiștii au depistat, pe raza localității Nădab, un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe DC118, pe raza localității Socodor, un bărbat, tot de 48 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a anunțat Biroul de presă al IPJ Arad. Conform procedurii, în cazul celor depistați sub influența alcoolului s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbații sunt cercetați de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului.

Au rămas fără permise de conducere

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 247 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 104.000 de lei. Dintre acestea, 113 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 134 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Urmărit general, depistat la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat, care era căutat de autorităţile române pentru executarea unei pedepse privative de libertate. S.M., în vârstă de 30 de ani, domiciliat în judeţul Iaşi, a fost reținut când s-a prezentat  pentru a efectua controlul de frontieră. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, având de executat o pedeapsă de 2 ani şi 5 luni de închisoare. Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.