Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac – Nagylak, în cooperare cu jandarmii arădeni, au depistat cinci cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cei cinci irakieni se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria și au fost reținuți la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră.Ei au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac- Nagylak pentru cercetări. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba de cinci tineri din Irak, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în  România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă. Tinerii au mai relatat că  au călătorit cu trenul din Bucureşti până în Timişoara, de unde s-au deplasat cu un taxi până în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac şi au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră.

Cercetat pentru furt de motorină

Un tânăr din comuna arădeană Macea este cercetat penal, fiind acuzat că a furat motorină din rezervoarele unor utilaje. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, este cercetat de polițiștii din orașul Curtici. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 24/25 iunie, tânărul de 26 de ani, prin forțarea bușoanelor de la rezervoarele de motorină a două utilaje parcate pe raza orașului Pecica, ar fi sustras aproximativ 200 de litri de motorină“, a informat, luni, IPJ Arad. Conform sursei citate, pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Trafic intens la PTF Nădlac II

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II în weekend, majoritatea fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri. Cele mai multe dintre persoanele care au venit în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, luni, pentru News.ro, că aproximativ 121.000 de persoane au tranzitat cel mai mare punct de control de la graniţa cu Ungaria, Nădlac II, peste 70.000 fiind pe sensul de intrare în România. Sâmbătă şi duminică, persoanele care au ales să intre în ţară prin PTF Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, au aşteptat până la trei ore controlul documentelor, din cauză că pe cele două benzi ale şoselei de mare viteză se formaseră coloane de aproape zece kilometri, pe teritoriul Ungariei. Poliţiştii de frontieră au lucrat la capacitatea maximă a infrastructurii, folosind şapte-opt artere doar pe sensul de intrare, însă cu toate acestea timpii de aşteptare au fost foarte mari.

Infracțiuni rutiere în trafic

Polițiștii rutieri au depistat doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Pe raza orașului Pâncota a fost depistat un bărbat de 60 de ani, cetățean ceh și austriac, în timp ce conducea un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată. A mai fost depistat, de polițiștii de la Postul din Tauț, un bărbat de 28 de ani, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, conducătorul auto a fost condus la Spitalul orășenesc Ineu în vederea recoltării de probe biologice. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 158 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 68.000 de lei. Dintre acestea, 78 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 80 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.