Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din județul Arad, pe numele căruia autoritățile din Irlanda au emis un mandat de arestare, a fost reținut la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Bărbatul are 44 de ani și a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile din Irlanda, un mandat de arestare europeană pentru săvârşirea infracţiunilor contra ordinii şi siguranţei publice. „În acest caz, persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun“, a informat Poliția de Frontieră.

Urmărit pentru bancrută frauduloasă

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au depistat, pe raza municipiului, un bărbat care era urmărit de autoritățile germane. „Polițiștii au depistat și introdus în arestul IPJ Arad, un bărbat de 66 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de bancrută frauduloasă, faptă comisă pe teritoriul aceluiași stat“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Bărbatul a fost prezentat magistraților de la Curțea de Apel Timișoara, care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 15 zile. Bărbatul a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 130 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 62.000 de lei. Dintre acestea, 61 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 69 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Cu document falsificat, la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un minor, pentru care părinții săi au prezentat un paşaport falsificat. Părintii copilului, K.S., de 38 de ani, cetăţean german, şi R.A, de 35 de ani, cetăţean din Irak, au prezentat la control un paşaport simplu irakian, care prezenta urme de falsificare. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că fila informatizată nu conţine elementele de siguranţă ale unui paşaport autentic. Părinţii minorului au declarat că au obţinut gratis documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc din Irak şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Irak, iar paşaportul era expirat şi nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.