Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au reținut 18 permise de conducere în doar 24 de ore și au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 98.000 lei.

IPJ Arad a informat că, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 182 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 98.000 de lei. Dintre acestea, 16 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 166 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

La volan sub influența alcoolului

Un tânăr din comuna arădeană Vladimirescu a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autovehicul, fiind sub influența băuturilor alcoolice. „Pe raza localității Vladimirescu, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au depistat un bărbat, de 27 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei“, a informat Biroul de presă al IPJ Arad. Conducătorul auto este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Poliţiştii rutieri au aplicat, de la începutul acestui an, la nivel național, peste 7.700 de sancţiuni şoferilor care nu purtau centura de siguranţă la volan şi peste 3.700 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului cu maşina. Sancţiunile în aceste cazuri sunt, potrivit legii, două sau trei puncte amendă şi două puncte de penalizare. În perioada următoare, Brigada Rutieră va urmări intensificarea acţiunilor ce vizează nerespectarea de către şoferi a obligaţiei de a purta centura de siguranţă, cât şi folosirea telefonului mobil în timpul conducerii fără a utiliza dispozitivul de tip mâini libere, dat fiind faptul că în ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe accidente rutiere pe drumurile din România, cât şi pe cele din afară din aceste cauze.

Sirian cu documentul altei persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un tânăr din Siria, care a încercat să iasă ilegal din țară folosindu-se de documentul altei persoane. Tânărul era pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania, iar la controlul de frontieră s-a legitimat cu un document de călătorie pentru refugiaţi, emis de autorităţile germane. Poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care sirianul a fost dus la sediul instituției pentru verificări. În timpul cercetărilor, tânărul a declarat că este de origine siriană, este refugiat în Germania şi are 22 ani. Referitor la actul prezentat la controlul de frontieră, acesta susţine că aparţine de drept verişorului său și a recurs la această metodă, deoarece intenţiona să călătorească prin Europa și nu avea document valabil.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.