Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi tineri au fost răniți, după ce mașinile pe care le conduceau s-au ciocnit într-o intersecție din municipiul Arad, aflată în apropierea Inspectoratului de Poliție al Județului.

Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00.30. Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri rezultă că un tânăr în vârstă de 18 ani, cetățean polonez, care conducea o autoutilitară pe strada Dorobanți, la intersecția cu strada Andrei Șaguna nu a respectat semnificația indicatorului rutier „Oprire” și a pătruns în intersecție, unde a intrat in coliziune cu un autoturism care se deplasa dinspre Piața Spitalului, condus de o tânără de 24 de ani, din Arad. Conform polițiștilor, în urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto.

Cercetată pentru contrabandă

Polițiștii de la Postul de Poliție Archiș cercetează o femeie pentru contrabandă cu țigarete. IPJ Arad a informat că, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii din Archiș, împreună cu cei de la Secția nr. 6 Rurală Beliu, au efectuat trei percheziții pe raza localității Groșeni, la o societate comercială și alte două imobile deținute de o femeie de 47 de ani, din aceeași localitate. „În urma activităților desfășurate, polițiștii au indisponibilizat 11.820 țigarete, timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. Țigaretele au fost indisponibilizate, pe numele femeii fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

Urmăriţi depistaţi la Nădlac

Două persoane, pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare, au fost depistate la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Una dintre persoanele depistate este o tânără de 26 de ani, care are domiciliul în judeţul Prahova. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tinerei era emis, de autoritățile din Portugalia, un mandat de arestare europeană pentru săvârşirea infracţiunii de furt, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 133 de zile. Cel de-al doilea reținut are tot 26 de ani și este din judeţul Ilfov. Pe numele tânărului era emis, de autoritățile din Spania, un mandat de arestare europeană pentru săvârşirea de infracţiuni economice. Persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 85.000 de lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 218  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.