Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi tineri, dar și un minor, au fost depistați în trafic, de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad, în timp ce conduceau vehicule, fără a deține permise de conducere.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat că, pe raza comunei arădene Târnova, a fost depistat un adolescent, în vârstă de 17 ani, din aceeași localitate, care conduceau un autoturism, fără a avea permis de conducere. De asemenea, pe raza municipiului, pe strada Griviței, a fost identificat un tânăr, de 28 de ani, din Arad, care conducea un autoturism, fără a deține acest drept. Polițiștii au mai depistat, pe Calea Radnei din municipiu, un alt tânăr, de 28 de ani, din comuna Șiria, care se afla la volanul unui autoturism, fără a avea permis de conducere. Pe numele celor trei au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

Autorul unei înșelăciuni, depistat

Polițiștii din orașul arădean Pâncota au identificat un tânăr, care este bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din județul Argeș, care, în urma unei comenzi online și plătită în avans, ar fi expediat solicitantului, un bărbat de pe raza comunei Pâncota, un alt produs  decât cel comandat, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 1.000 de lei. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de înșelăciune“, a informat, marți, IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

La volan sub influența alcoolului

Un bărbat din Dezna a fost depistat conducând un autoturism, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat în trafic de polițiști din Sebiș, pe Bulevardul Victoriei din acest oraș. Motivând în fața polițiștilor că nu știe să sufle în aparatul etilotest, bărbatul a fost condus la spitalul orășenesc Sebiș, unde, cu consimțământul acestuia, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În baza buletinului de analiză toxicologică care prezenta alcoolemiile rezultate din cele două probe, respectiv 2,05 g/l alcool pur în sânge la proba I, și 1,95 g/l alcool pur în sânge la proba II, polițiștii au dispus cercetarea penală a conducătorului auto.

Cu documentele altor persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat două femei din Sri Lanka, care încercau să iasă din România, folosindu-se de documente de călătorie srilankeze şi permise de şedere italiene ce aparțineau altor persoane. Cele două femei erau pasagere într-un tren internaţional. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente în punct nu corespund la fizionomie cu cele din fotografiile aplicate în documentele prezentate la control, motiv pentru care au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele două femei sunt din Sri Lanka, au 43 de ani, respectiv 46 de ani, și au intrat legal în România, în baza paşapoartelor personale şi a unor vize valabile. Femeile au declarat că au recurs la această metodă pentru că nu dețineau documente care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen. În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că acestea doreau să ajungă în Italia, iar documentele prezentate au fost obținute de  la  un bărbat a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 8.000 de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.