Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de la Serviciul și Biroul Rutier din cadrul IPJ Arad au desfășurat o acțiune pe șoselele din municipiu și județ, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave și mortale, precum și pentru impunerea respectării normelor de circulație pe drumurile publice.

În timpul activităților desfășurate, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 12 permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru necordare de prioritate și celelalte pentru alte abateri și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal unui tânăr de 27 de ani, depistat de polițiști pe Calea Aurel Vlaicu, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, având aplicate numerele de înmatriculate ale unui alt vehicul. Conform IPJ Arad, în perioada 16 – 22 septembrie, la nivel european se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității. În acest interval, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere – ROADPOL va acționa în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, în vederea conștientizării participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Bărbat arestat pentru violență în familie

Un arădean a fost arestat preventiv, după ce și lovit fosta concubină. „Polițiștii de la Biroul Ordine Publică au emis, joi, un ordin de protecție provizoriu pe numele unui arădean de 35 de ani, care, la data de 15 septembrie, prin distrugerea ușii de acces, ar fi pătruns fără drept în locuința fostei sale concubine, pe care a strâns-o de gât și a lovit-o cu capul de perete“, a informat IPJ Arad. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violențe și distrugere. „Pe numele bărbatului de 35 de ani, reținut de polițiștii de la Biroul Ordine Publică, pentru violență în familie, Judecătoria Arad a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile“, au anunțat reprezentanții IPJ Arad.

Jandarmi la meciul UTA – CSM Politehnica Iași

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică  pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad și CSM Politehnica Iași, programat duminică, de la ora 18.45, pe stadionul „Francisc Neuman“. „Având în vedere prevederile legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și a măsurilor stabilite de către Federația Română de Fotbal, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății în Protocolul de reluare a competițiilor sportive, meciul de fotbal se va desfășura fără spectatori. În incinta arenei sportive vor avea acces doar persoanele prevăzute în protocol, cu respectarea măsurilor de prevenție sanitară. În acest sens, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, vor lua măsurile necesare pentru desfăşurarea competiției sportive în condiţii de siguranţă și cu respectarea măsurilor sanitare impuse de prevenirea infecției cu coronavirusul  SARS Cov-2“, se arată într-o informare a IJJ Arad.

Bărbat din Serbia, cu document de identitate fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat un cetăţean din Serbia, care s-a legitimat folosind o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria falsă. Bărbatul a fost depistat într-un autoturism condus de un cetățean român, și s-a legitimat folosind o carte de identitate emisă de autorităţile din Bulgaria.  Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de pasager,nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unuia autentic, acesta fiind fals.  „Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Serbia, în vârstă de 47 ani. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut documentul de identitate de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 300 de euro“, a anunțat Poliția de Frontieră. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals pentru cetăţeanul sârb.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.