Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un cetățean sârb, care nu avea drept de ședere pe teritoriul României, a fost depistat muncind fără forme legale, într-o firmă din Arad.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Arad  au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării legislației privind încadrarea străinilor în muncă pe teritoriul României. În urma controlului efectuat la una dintre firmele cu obiect de activitate producerea și comercializarea produselor de panificație, a fost depistat un bărbat din Serbia, în vârstă de 35 de ani, care desfășura activități lucrative fără a avea drept de muncă. Totodată, polițiștii de imigrări au procedat la verificarea acestuia în baza de date, constatând că nu are drept de ședere pe teritoriul României și, întrucât exista suspiciunea săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, au fost întocmite acte procedurale și declinată competența cercetării faptei către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. Sârbul a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul României, iar la ieșirea din țară a fost aplicată interdicția de intrare în România pe o perioadă de 5 ani. Reprezentanții firmei au fost amendați cu 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Infracțiuni la regimul circulației rutiere

Trei persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice sunt cercetate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Astfel, polițiștii din Șebiș au depistat un tânăr de 25 de ani, din Buteni, în timp ce conducea un moped pe DJ 792/B, pe raza localității Sebiș. În urma verificării documentelor tânărului s-a constatat că acesta are permisul de conducere anulat din luna februarie 2015. Pe raza localității Târnova, polițiștii au depistat un bărbat de 45 de ani, cetățean italian, care conducea un autoturism pe DJ 792/C. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au solicitat bărbatului testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de probe biologice, pe care însă acesta le-a refuzat. Un tânăr de 30 de ani, din Livada, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției din municipiu. În urma controlului documentelor, polițiștii au constatat că tânărul are dreptul de a conduce suspendat. Pe numele celor trei bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Țigări de contrabandă, în Piața „Mihai Viteazul“

Polițiștii Biroului de Ordine Publică cercetează o femeie din Arad, pentru contrabandă cu țigarete. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat o femeie de 37 de ani, din Arad, care oferea spre comercializare, din portbagajul unui autourism, țigarete netimbrate. La vederea echipajului de ordine publică, aceasta a încercat să fugă, fiind depistată la scurt timp după părăsirea zonei Pieței „Mihai Viteazul“. Polițiștii au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 1.800 țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, pe numele celei în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Depistați la pescuit prin metoda ,,greblare”

Un echipaj de jandarmi, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona bazinelor naturale piscicole de pe raza județului Arad, a depistat doi bărbați, cu vârste de 32, respectiv 35 de ani, care pescuiau prin metoda ,,greblare”, pe râul Mureș în zona localităților Aluniș și Cicir. În urma verificărilor efectuate asupra celor două persoane au fost găsite ustensile de pescuit echipate cu mulinetă, fir textil, cârlige tip triplă și plumb. Unul dintre bărbați deținea și o „gafă“, pentru agățarea peștilor.  Având în vedere că „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“, constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.  Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

Un urmărit general, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un tânăr, pe numele căreia era emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Vasile P., în vârstă de 20 de ani, domiciliat în judeţul Bacău, a fost reținut în momentul în care s-a prezentat pentru controlul documentelor. În momentul efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis de autorităţile române  un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 6 luni. Tânărul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.