Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat cinci persoane care au condus autoturisme în timp ce se aflau sub influența alcoolului.

Astfel, polițiștii din Ghioroc au depistat un bărbat, de 41 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism pe DJ 708 B, pe raza localității Covăsînț, având o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și un bărbat, de 57 de ani, din Miniș, care conducea un autoturism pe raza localității, având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un tânăr de 30 de ani, din Secusigiu, a fost depistat de polițiștii din Iratoșu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Dorobanți, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoomie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au mai fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului un bărbat de 41 de ani, din Dorobanți, care conducea un autourism pe DJ 709 J, avînd o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe DJ 682 C, în Sânleani, un tânăr, de 32 de ani, din Arad, care avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Cercetați pentru furt dintr-o alimentară

Ppatru tineri sunt cercetați penal pentru furt calificat, de polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Rurală Arad și din Zimandu Nou. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat doi tineri de 18 ani, care, împreună cu alți doi tineri de 16 ani (toți din localitatea Zimandu Nou), în noaptea de 22/23 februarie, prin spargerea unui geam lateral, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale de pe raza acestei commune, de unde ar fi sustras produse alimentare, alcool și produse din tutun, în valoare de aproximativ 800 de lei. Polițiștii continuă dcumentarea întregii activități infracționale a tinerilor în cauză, pe numele acestora fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Infracțiuni la regimul armelor și munițiilor

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează un bărbat, din localitatea arădeană Zărand, care a săvârșit mai multe infracțiuni. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat de 64 de ani, care a deținut fără drept, în incinta unei societăți comerciale de pe raza localității Seleuș, o armă de vânătoare cu alice, și 10 cartușe de calibrul 12, cu capsa nepercutată. În urma investigațiilor efectuate s-a constatat că bărbatul ar fi vânat pescăruși, fără a deține autorizație valabilă în acest sens. De asemenea, bărbatul în cauză nu a putut prezenta o autorizație de transport a armamanetului sau muniției. Polițiștii continuă cercetările, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracținilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic.

Fapte de încălcare a Codului Vamal

Jandarmii au depistat, duminică, în zona Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care avea asupra sa tigări  netimbrate de diferite mărci. Bărbatul le depozitase în portbagajul autoturismului personal, parcat pe o stradă din apropierea pieței, iar la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect, încercând să se sustragă verificărilor ce se impuneau. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit, într-un loc special amenajat din portbagajul autoturismului, 150 pachete cu țigări netimbrate, ce urmau să ajungă în piață, pentru a fi comercializate. Jandarmii au confiscat pachetele cu țigări și au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de „colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că  acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României modificată prin O.U.G.  nr. 54/2010.

Urmărit internațional, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au depistat un cetățean sârb, pe numele căruia era emis un mandat de arestare europeană. Zeke C., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în Serbia, a fost reținut când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Croația, un mandat de arestare europeană, pentru săvârşirea de infracțiuni contra proprietății. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.