Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați din județul Arad sunt cercetați penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

În noaptea de 7/8 iunie, polițiștii au depistat în flagrant doi bărbați, de 39 și 46 de ani, din Mădrigești, în timp ce se aflau pe un fond de vânătoare din aceeași localitate, având asupra lor o armă de vânătoare de calibrul 308. În urma verificării armei s-a constatat că pe țeavă se afla un cartuș de calibrul 308, iar alte patru de același calibru se aflau în magazia armei. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, la data de 7 iunie, fără a deține o autorizație de vânătoare legală, cei doi bărbați s-ar fi deplasat pe fondul de vânătoare din Mădrigești, aflat în administrarea Ocolului Silvic Gurahonț, cu scopul de a vâna. De asemenea, în urma verificării armei, s-a constatat că aceasta nu figurează ca fiind înregistrată. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. Bărbații au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, iar la data de 9 iunie, față de aceștia a fost dispusă, de către magistrați, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmăriți descoperiți la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat doi cetăţeni români, pe numele cărora erau emise, de autorităţile din Luxemburg, mandate europene de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Cei doi se numesc Florea S., în vârstă de 31 de ani, și Iulian M., în vârstă de 31 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Vâlcea. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbaţilor erau emise, de autoritățile din Luxemburg, mandate europene de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. În acest caz, persoanele în cauză au fost predate unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Țigări de contrabandă, indisponibilizate

Un bărbat este cercetat de polițiștii din orașul Lipova pentru contrabandă cu țigări. Polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, din Lipova, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din acest oraș. În interiorul mașinii au fost depistate 9.000 de țigarete de diferite mărci, timbrate necorespunător, susceptibile a proveni din contrabandă. „Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă“, a informat IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză.

A condus sub influența alcoolului

Polițiștii din orașul Nădlac cercetează un tânăr, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat un tânăr, de 29 de ani, cetățean maghiar, care conducea un autoturism pe DN 7, în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism, sub influența alcoolului.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.