Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei adolescenți, care au încercat să fure dintr-o locuință de pe raza orașului Nădlac, sunt cercetați de polițiști.

IPJ Arad a informat că polițiștii au depistat, în flagrant delict, trei minori, de 15 și 16 ani, din Nădlac, în timp ce încercau să sustragă bunuri și bani din incinta unei locuințe din acest oraș. „În fapt, unul dintre minori ar fi escaladat în prelalabil poarta locuinței, pentru a le facilita celorlalți doi accesul în locuință. La vederea patrulei de poliție, cei doi tineri aflați în fața imobilului au fugit, iar cel de-al treilea, alertat de situația de fapt, a escaladat poarta înspre stradă, fiind prins de polițiști. La scurt timp au fost depistați și ceilați doi tineri“, a precizat IPJ Arad. Pe numele celor trei minori a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat, iar polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor trei minori.

Infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii rutieri arădeni au depistat doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Astfel, polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat un tânăr, de 26 de ani, din Macea, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Șimand. În urma verificărilor a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar rezultatul testării cu aparatul alcooltest a relevat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Fără permis de conducere a mai fost depistat, de polițiștii din Grăniceri, un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 79, pe raza orașului Chișineu Criș. În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Tineri reținuți de polițiștii din Sebiș

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din orașul Sebiș, pentru furt de combustibil dintr-o autoutilitară. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi ar fi autorii mai multor fapte penale de pe raza judeţului Arad. În noaptea de 4/5 iunie, poliţiştii au depistat, în flagrant delict, doi tineri de 20 de ani, din localitatea Bârsa, în timp ce sustrăgeau combustibil din rezervorul unei autoutilitare parcată pe pe o stradă din Sebiş. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că, în nopțile de 27/28 aprilie şi 28/29 mai, prin forţarea buşonului, cei doi tineri ar mai fi sustras aproximativ 200 de litri de motorină dintr-o autoutilitară parcată pe raza localităţii Chisindia, cauzând prin fapta lor un prejudiciu de 1.100 de lei. De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că aceeaşi tineri ar mai fi sustras dintr-un garaj de pe raza localităţii Chisindia un motoscuter, în noaptea de 3/4 iunie. Aceştia ar fi condus motoscuterul (în valoare de aproximativ 2.500 de lei) înspre localitatea Buteni, după care l-ar fi abandonat. Poliţiştii au dispus reţinerea celor doi tineri pentru 24 de ore. Cei doi tineri sunt cercetaţi pentru furt calificat în formă continuată.

ISU Arad – situaţia operativă pentru luna mai

În luna mai, Centrul Operaţional Judeţean al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat a recepţionat 592 apeluri, dintre care 516 s-au materializat în intervenţia forţelor profesioniste şi 60 a Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Subunităţile Inspectoratului au intervenit pentru stingerea a 36 incendii, 7 operaţiuni descarcerare, 1 intervenţie pentru salvarea animalelor din medii ostile vieţii şi 1 operaţiune de asanare a muniţiei sau elementelor de muniţie rămase neexplodate. Au mai fost desfăşurate 9 misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare care pot genera situaţii de urgenţă, 13 de asistenţă a persoanelor, 2 de asigurare a zonei potenţial generatoare de situaţii de urgenţă şi 9 alte intervenţii. Echipajele SMURD au desfăşurat 429 misiuni de acordare a asistenţei medicale. Detaşamentul de Pompieri Arad cu cele două puncte de lucru, Vladimirescu şi Curtici a executat 298 misiuni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.