Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Aproximativ 1.500 de pachete de țigări de contrabandă au fost confiscate de polițiștii arădeni.

Potrivit IPJ Arad, polițiștii au depistat pe raza localității Sânpaul, un bărbat și o femeie din Maramureș, care se aflau într-un autoturism despre care exista suspiciunea că este utilizat ca mijloc de transport pentru țigarete contrafăcute. În urma verificării amănunțite a autoturismului, polițiștii au depistat, sub bancheta și bara din spate, două locuri special amenajate în care se aflau 29.560 fire țigarete netimbrate, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Asupra celor doi maramureșeni, în vârstă de 35 și 41 de ani, au fost depistate sumele de 4.540 de lei și 4.199 hryvnie ucrainene. Autoturismul utilizat, întreaga cantitate de țigarete și sumele de bani depistate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru contrabandă.

Femeie înecată în fântână

O femeie în vârstă de 85 de ani, din municipiul Arad, a murit înecată într-o fântână. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a informat că, duminică, pompierii au fost solicitați să intervină în cartierul Gai, pentru a scoate un o persoana dintr-o fântână. „La intervenţie s-a deplasat un echipaj format din cinci salvatori, dar, din păcate, femeie, în vârstă de 85 ani era decedată“, a informat ISU Arad. Conform sursei citate, femeia a fost scoasă la suprafaţă dintr-o fântână de aproximativ 8 m, cu o lamă de apă de 2 m.

Mandate de executare a pedepsei

Polițiștii din cadrul IPJ Arad au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Astfel, polițiștii din Săvârșin au depistat, pe raza comunei, un bărbat, de 48 de ani, urmărit național, pe numele căruia magistrații Tribunalului Arad au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. De asemenea, pe raza municipiului a fost depistat un tânăr, de 26 de ani, din Arad, care are de executat o pedeapsă de un an și 3 luni pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Cei doi au fost introduși în Penitenciarul Arad, a precizat IPJ Arad.

Autoturism căutat în Marea Britanie

Un autoturism marca BMW, în valoare de 3.500 lire sterline, căutat de autorităţile din Marea Britanie, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Mașina era condusă de Iulian Ş., în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul pe raza județului Dolj. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat certificatul de înmatriculare emis de autorităţile engleze pentru autoturismul BMW. În urma verificărilor effectuate s-a stabilit că mașina figurează ca „bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie. Șoferul a declarat că a cumpărat BMW-ul din Marea Britanie, de la un bărbat, care intermediază vânzări de autoturisme. Totodată, acesta a mai declarat că urma să vândă mașina în România și nu știa că aceasta era căutată de autorități. Mașina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.