Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 130 de perechi de încălțăminte contrafăcute au fost indisponibilizate de polițiștii arădeni, de la un cetățean chinez, în timpul unei acțiuni cu efective mărite pe linia drepturilor de proprietate intelectuală.

În timpul acțiunii a fost depistat, în flagrant, un bărbat care încălca normele legislației privind drepturile de proprietate intelectuală. „Bărbatul, un cetățean chinez, oferea spre comercializare, dintr-un magazin de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, produse de încălțăminte care purtau însemnele unei mărci similare cu o marcă înregistrată.     133 de perechi de încălțăminte în valoare de aproximativ 13.300 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor“, a informat IPJ Arad. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de obiecte care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Hoți prinși de polițiști

Polițiștii de la Secția nr. 1 din cartierul arădean Aurel Vlaicu au identificat un tânăr, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit, că în perioada 29 aprilie – 7 mai, prin escaladarea gardului, tânărul, în vârstă de 24 de ani, ar fi pătruns în mod repetat, în curtea unui imobil în construcție de pe strada Libertății din municipiu, de unde ar fi sustras materiale pentru construcții, în valoare de aproximativ 1.000 de lei. De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat o tânără, bănuită de un furt dintr-o locuință. Oamenii legii au stabilit că, la data de 21 martie, tânăra, în vârstă de 28 de ani, din Arad, ar fi pătruns într-un imobil neasigurat de pe strada Pescăruș din municipiu, de unde ar fi sustras un smartphone și o brățară din aur, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 5.000 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele tinerei a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Țigarete de contrabandă

O femeie care vindea țigarete netimbrate a fost depistată în flagrant de polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad. „Polițiștii au depistat o femeie de 60 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare, de la fereastra imobilului în care locuiește, 3.180 fire țigarete de diferite mărci, timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de aproximativ 1.590 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor“, a informat, vineri, IPJ Arad. În cauză au fost întocmite acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Muniție descoperită în grădină

Cartușe de infanterie și o grenadă defensivă au fost descoperite într-o grădină din orașul arădean Chișineu Criș. Proprietarul imobilului a efectuat lucrări agricole și a descoperit un cartuș în grădina casei. „Bărbatul a apelat serviciul unic de urgență 112, iar echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad s-a deplasat la fața locului. În urma verificările efectuate cu detectorul de metale, pirotehniștii au mai descoperit încă 168 cartușe de infanterie, cal. 7,92 și 9 mm, și o grenadă defensivă. Muniția a fost ridicata și transportată în vederea distrugerii“, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.