Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat este cercetat penal, fiind acuzat de comiterea unor furturi pe raza orașului Nădlac.

La data de 21 mai, polițiștii din Nădlac au fost sesizați despre comiterea a două furturi. În aceeași zi, la scurt timp de la primirea sesizărilor, polițiștii au reușit identificarea celui bănuit de comiterea faptelor. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 7 – 21 mai, un bărbat de 56 de ani, prin forțarea geamului de la cămara unui imobil de pe strada Eminescu din Nădlac, ar fi pătruns în interior, de unde ar fi sustras 24 de bucăți de salam, în valoare de aproximativ 750 de lei. Tot acesta, ar fi sustras dintr-un garaj aflat pe strada Griviței din Nădlac, un motoferastrău în valoare de aproximativ 1.000 de lei“, a informat IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale, bărbatul fiind cercetat pentru furt calificat.

Cozi de camioane la frontieră

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria erau aglomerate, marţi, pe arterele de ieşire din România dedicate automarfarelor, formându-se coloane de până la zece kilometri, în timp ce timpii de aşteptare pentru control erau de până la şase ore. În cursul nopţii de luni spre marţi, sute de camioane au ajuns în punctele Nădlac I, Nădlac II, Vărşand, Borş şi Petea, iar marţi dimineaţă se lucra peste capacitatea obişnuită de control la ieşirea din România. La Nădlac II, pe autostradă, coloana de automarfare a depăşit 10 kilometri. La Vărşand, unde s-a lucrat pe două artere de ieşire, se aşteapta şase ore. Traficul greu ar urma să revină la valori normale miercuri, în timp ce tranzitarea punctelor de frontieră cu maşini şi autocare nu este afectată. Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au putut intra pe teritoriul Ungariei începând de sâmbătă ora 23.00 şi până luni la ora 23.00, în această perioadă catolicii sărbătorind Rusaliile.

Vietnameză cu actele altei persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat o tânără, de cetăţenie vietnameză, care încerca să iasă din România folosindu-se de paşaportul altei persoane. Tânăra s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Vietnam, iar cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Vietnam, se numeşte Thu V., are 22 ani şi a intrat legal în România. Tânăra a declarat că documentul prezentat aparţine unei mătuşi care locuieşte în Germania şi a recurs la această metodă pentru că nu posedă o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen, dorind să ajungă în Germania.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 123 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.