Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unor pedepse cu închisoare au fost reținuți și duși la Penitenciarul Arad.

Un mandat a fost emis la data de 14 mai, de magistrații Tribunalului Arad, pe numele unui bărbat de 51 de ani, din Arad, care are de ispășit o pedeapsă de 4 ani cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Un alt mandat a fost pus în executare, împreună cu polițiștii de la Postului de Poliție Zimandu Nou. Acesta a fost emis pe numele unui bărbat de 36 de ani, care are de ispășit o pedeapsă de 1 an și 3 luni cu închisoarea, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. De asemenea, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu cei din Pecica, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis la data de 8 mai, pe numele unui bărbat de 51 de ani, din Pecica, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei trei bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

Prinși la furat în magazine

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează o tânără care a furat produse cosmetice. Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează o adolescentă, în vârstă de 14 ani, din Apateu, care a fost depistată, în flagrant, în timp ce sustrăgea produse cosmetic, în valoare de aproximativ 415 lei, dintr-un supermarket situat pe strada Banu Mărăcine din municipiu. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar pe numele adolescentei au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. De asemnea, polițiștii au identificat un bărbat, bănuit de furtul unui telefon mobil. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 4 aprilie, bărbatul de 49 de ani, din Secusigiu, ar fi sustras un telefon mobil din incinta unui magazin situat pe Bulevardul Revoluției din municipiu. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Au condus sub influența alcoolului

Trei persoane care au condus autoturisme, în timp ce se aflau sub influența alcoolului, au fost depistate de polițiștii rutieri din Arad. Astfel, a fost depistat, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Iratoșu, un bărbat de 49 de ani, care avea o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe Bulevardul Revoluției din municipiu a fost identificat un bărbat de 36 de ani, acesta având o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un bărbat de 39 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 708/A, pe raza localității Tauț. În toate cazurile, s-a dispus recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea de autoturisme sub influența alcoolului.

Vitezoman prins pe autostradă

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 113 persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Astfel, pe autostrada A1, 73 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 244 km/h. Viteza maximă a fost înregistrată la data de 11 aprilie, la ora 23.29, la kilometrul 565 al autostrăzii Deva – Nădlac, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, care conducea cu viteza de 244 km/h. Toţi conducătorii auto depistaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.