Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei minori din Arad sunt cercetați de polițiști, fiind acuzați că au încercat că pătrundă într-un autoturism parcat pe o stradă din municipiu, cu intenția de a fura mai multe bunuri.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, miercuri, că polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat trei minori, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă de furt calificat. „În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, la data de 11 martie, adolescenții de 12, 14 și 15 ani, toți din Arad, ar fi încercat să pătrundă într-un autoturism parcat pe strada Simion Balint din municipiu, în scopul sustragerii de bunuri“, se precizează într-o informare a IPJ Arad. Conform sursei citate, minorii sunt cercetați de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat.

Exercițiu în Stația CFR Curtici

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Arad a efectuat un exercițiu în Stația CFR Curtici, unde a fost simulată producerea unui accident, urmat de un incendiu în activitățile de transport feroviar. Exercițiul s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Orașului Curtici, Poliția Locală Curtici, Gruparea de Jandarmi Supraveghere Intervenție Curtici, Serviciul Județean de Ambulanță și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Curtici. „Principalele obiective ale exercițiului au fost: cunoașterea modului de acțiune în cazul producerii unui accident feroviar, perfecționarea cooperării cu personalul CFR, cunoașterea caracteristicilor obiectivului afectat, perfecționarea deprinderilor privind organizarea și conducerea operațiunilor de intervenție și cooperarea cu autoritățile publice locale“, a anunțat ISU Arad.

Au condus fără permis

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au depistat, în trafic, două persoane care au condus vehicule fără a deține permis de conducere. Astfel, polițiștii au depistat, pe Bulevardul Revoluției din municipiu, o femeie, de 64 de ani, din Vladimirescu, care conducea un autoturism, în timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. De asemenea, a fost depistat și un tânăr, de 27 de ani, din Arad, care conducea un moped. Oamenii legii au stabilit că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce din luna octombrie a anului 2017. Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Traficanți de migranți, reținuți

Doi bărbaţi pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare, predare sau extrădare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, au fost depistaţi de lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici.  Ovidiu T., în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza judeţului Braşov, şi Ion C., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Buzău, erau pasageri într-un tren Inter – Regio, care circula pe relaţia Viena – Bucureşti. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor doi bărbaţi erau emise, de autorităţile franceze, mandate europene în vederea arestării, predării sau extrădării, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Cei doi au fost predaţi unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.