Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați care conduceau vehicule în timp ce se aflau sub influența alcoolului au fost depistați de polițiștii arădeni.

Polițiștii de la Secția nr. 2 Micălaca au depistat un tânăr, de 29 de ani, din Arad, care conducea un moped pe strada Miorița. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tot pe raza municipiului, polițiștii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din Hunedoara, în timp ce conducea un moped, pe strada Cetății, fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu aceeași alcoolmie a fost depistat un bărbat de 49 de ani, din Păuliș, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 708 B, pe raza localității Păuliș. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în toate cazurile fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Minoră depistată la volan

Polițiștii din Șeitin au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, o adolescentă, în vârstă de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat minora, care este din Șeitin, în timp ce conducea un autoturism pe un drum agricol. „În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul avea expirată valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii din 25 februarie“, a informat IPJ Arad. Pe numele minorei a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autoturism neînmatriculat și fără a deține acest drept.

Urmărit depistat de polițiști

Un bărbat, care era dat în urmărire generală, a fost reținut de polițiștii de la Secția nr. 2 Micălaca, împreună cu cei de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad. „În noaptea de 5/6 mai, polițiștii de la Ordine Publică, aflați în serviciul de patrulare, au depistat, pe strada Abrud din municipiu, un tânăr de 28 de ani, din Ineu. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul în cauză este urmărit general din data de 25 marie 2015, pe numele lui fiind emis, de magistrații Judecătoriei Arad, un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 498 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Tânărul a fost depus în Penitenciarul Arad.

Traficant reținut la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi suedeză, pe numele căruia era emis, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic şi consum de droguri. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, se numește Iulian P., și are domiciliul în Suedia. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile din Suedia, un mandat de arestare europeană pentru săvârşirea infracţiunii de trafic şi consum de droguri. „În acest caz, persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun“, a precizat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.