Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii arădeni au depistat mai multe persoane, care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, a fost depistat un bărbat, care a condus un autoturism pe Calea Radnei, având o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. La Macea a fost identificat un bărbat care a condus un autoturism, având o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cauze s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, la Şiria a fost depistat un bărbat care a condus, fără să deţină permis de conducere, un autoturism neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. Pe raza orașului Sântana a fost depistat un bărbat care a condus un autoturism care tracta o remorcă radiată din circulaţie. La Sâmbăteni a fost depistat un bărbat care a condus un autoturism, fără a deţine permis de conducere. Autoturismul era neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. În cadrul verificărilor s-a stabilit că autoturismul aparţine unui alt bărbat, care l-ar fi încredinţat spre folosire celui în cauză, cunoscând faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

Accident grav în Arad

Pe raza municipiului Arad a avut loc, duminică seara, un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei tinere, de 26 de ani. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce conducea un autoturism pe strada Voinicilor, din direcţia străzii Renaşterii spre Bulevardul Nicolae Titulescu, un bărbat, de 62 de ani, din Timişoara, a surprins şi accidentat grav tânăra de 26 de ani şi a accidentat uşor un tânăr, de 28 de ani, care traversau strada pe trecerea de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător. În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Conducătorul auto a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Judecați pentru vătămare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Patkan Zoltan şi Hamza Anton Cristian pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „inculpaţii Patkan Zoltan şi Hamza Anton Cristian, în seara zilei de 6 octombrie 2014, au agresat-o pe persoana vătămată G.G., în timp ce aceasta se afla împreună cu soţia şi cu mama sa în vizită la rude, în satul Chereluş“. Victima a fost lovită cu scânduri şi pari peste cap, picioare şi mâini“. Din certificatul medico-legal a rezultat că persoana vătămată a necesitat pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale, iar viaţa i-a fost pusă în primejdie. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Mandate de executare a pedepsei

Poliţiştii din Arad au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Astfel, poliţiştii de investigaţii criminale, în colaborare cu poliţiştii de la Poliţia oraşului Pecica, au pus în aplicare un mandat de executare emis de magistraţii Judecătoriei Arad, pe numele unui bărbat, de 37 de ani, care are de ispăşit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni cu închisoarea, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, în colaborare cu poliţiştii de la Poliţia oraşului Pâncota, a fost pus în aplicare un mandat de executare emis de magistraţii Judecătoriei Ineu, pe numele unui bărbat, de 42 de ani, care are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani cu închisoarea, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în Penitenciarul Arad.

Trimiși în judecată pentru furt

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a trei minori, precum şi a inculpaţilor Morar Mihai Andrei şi Oprea Simion Cosmin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „în cursul lunii martie 2013, la date diferite, unul dintre minori, K.A.B., fie singur, fie însoţit de unul sau mai mulţi dintre inculpaţii Morar Mihai Andrei, Oprea Simion Cosmin, V.R.N., T.L.L., a pătruns, pe timp de noapte, prin escaladarea gardului unui imobil nelocuit din comuna Sintea Mare, forţând cu un levier uşile, şi sustrăgând diverse bunuri de folosinţă casnică.

Minoră ascunsă sub o pătură

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit, sub o pătură aflată pe bancheta unui microbuz cu pasageri, o fetiţă în vârstă de 2 ani, care a fost ascunsă de părinţii ei, cu intenţia de a fi trecută ilegal frontiera româno-maghiară. Părinţii au declarat ca au recurs la acest gest deoarece nu aveau documente de călătorie pentru aceasta. Minora și părinții ei se aflau într-un microbuz Citroen, înmatriculat în Spania. În autoturism se aflau ca pasageri 8 persoane adulte, cetăţeni români, toţi cu domiciliul pe raza județului Dolj. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit o fetiţă, în vârstă de 2 ani, ascunsă pe bancheta din spatele şoferului, acoperită cu o pătură şi diferite obiecte de îmbrăcăminte. Tata şi mama minorei au spus că nu au documente de călătorie pentru aceasta, însă au prezentat poliţiştilor certificatul de naştere, emis de autorităţile spaniole. Celor doi părinţi, dar și șoferului microbuzului, le-au fost întocmite actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.