Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii arădeni au depistat în trafic mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, pe Calea Radnei din municipiul Arad a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, care avea numărul de înmatriculare provizoriu cu valabilitatea expirată din data de 7 februarie. Pe raza localităţii Ineu a fost depistată o femeie, de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, care avea numărul de înmatriculare cu valabilitatea expirată din data de 6 noiembrie 2014. De asemenea, în comuna Păuliş, poliţiştii au depistat şi reţinut un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

A condus fără permis

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova au dispus reţinerea lui Bădoiu George Vichente pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Conform procurorilor, bărbatul va fi prezentat Judecătoriei Lipova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, au rezultat următoarele: „la data de 16 aprilie, inculpatul a condus pe DN7, pe raza localităţii Păuliş, un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.Aceiaşi infracţiune a fost săvârşită de inculpat şi la data de 16 septembrie 2014, infracţiune pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală prin ordonanţa din 1 octombrie 2014“.

A sustras dintr-o locuinţă

Un tânăr bănuit de comiterea unui furt din locuinţă a fost identificat de poliţiştii de la Poliţia oraşului arădean Chişineu Criş. În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de 5 ianuarie, tânărul, în vârstă de 18 ani, ar fi pătruns prin efracţie într-un imobil de pe raza localităţii Nădab, de unde ar fi sustras o combină muzicală şi un aparat foto, cauzând un prejudiciu de aproximativ 700 de lei. Totodată, în cadrul cercetărilor, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa celui tânărului, fiind găsite şi recuperate bunuri sustrase.   Tânărul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Georgian cu document fals

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat un cetăţean georgian, care încerca să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de un document olandez fals. Georgianul era pasager într-un autocar și s-a legitimat cu o carte de identitate olandeză. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul georgian Mamuka K., în vârstă de 37 ani. Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală cetăţeanului Georgian, pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 423 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 98.000 de lei. Dintre acestea, 245 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 178 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.