Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi tineri din Arad au fost depistați de polițiștii rutieri în trafic, conducând autoturisme, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat un tânăr, de 27 de ani, din Arad, care conducea un autoturism, pe strada Eugen Popa din municipiu, având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, pe raza comunei Vladimirescu a fost depistat un tânăr, de 25 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor doi tineri fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Probleme la vămile de interior

Activitatea vămilor de interior a fost afectată parţial, miercuri, de la începerea programului de lucru, când angajaţii au constatat că programele informatice pe care sunt operate datele transporturilor de mărfuri aflate în tranzit nu mai funcţionează. Şeful Biroului Vamal de Interior Arad, Aurel Mateuţ, a declarat pentru News.ro că activitatea a fost afectată parţial în toate birourile vamale din ţară din cauza unor defecţiuni la sistemele informatice. „Problemele au fost observate la începerea programului de lucru, în această dimineaţă (miercuri – n.r.). Sunt afectate doar transporturile aflate în tranzit, nu importurile şi exporturile. La Arad nu avem formate cozi de camioane”, a spus Mateuţ. La Direcţia Generală a Vămilor, din cadrul ANAF, s-a desfășurat o ședință pentru a se căuta soluţii la problema apărută.

Au condus vehicule fără permis

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad cercetează doi bărbați care au condus autoturisme fără a avea acest drept pe teritoriul României. Polițiștii din Chișineu Criș au depistat un bărbat, de 33 de ani, din Șepreuș, în timp ce conducea un autoturism prin acest oraș. La solicitarea polițiștilor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile irlandeze, care nu îi conferă dreptul de a conduce pe teritoriul României. Pe raza comunei Șiria, a fost depistat un tânăr, de 28 de ani, care conducea un ATV. La efectuarea controlului documentelelor, tânărul a prezentat un act provizoriu, eliberat de autoritățile din Marea Britanie, care nu îi conferă dreptul de a conduce pe teritoriul României. Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare penale.

Coloane de camioane la frontieră

Principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria au fost aglomerate, miercuri, pe arterele dedicate ieşirii din ţară a camioanelor, formându-se coloane lungi, care au ajuns până la zece kilometri la Nădlac II. Coloanele s-au format după ce Ungaria a interzis traficul de mare tonaj pe parcursul zilei de marţi. Ungaria a ridicat restricţia de 24 de ore de acces pentru automarfare marţi, la ora 23.00 (ora României), aplicată pentru că ziua de 1 Mai a fost nelucrătoare, iar coloanele au început să se formeze la miezul nopţii. Miercuri dimineaţă, la Nădlac II, pe autostradă, se formase o coloană de zece kilometri. Conform Poliţiei de Frontieră, aici s-a aşteptat cel puţin cinci ore pentru control, deşi s-a lucrat pe patru artere de ieşire pentru automarfare. Tranzitarea frontierei cu Ungaria cu autoturisme şi autocare se se face în mod obişnuit, fără a se înregistra timpi de aşteptare mai mari de 15 minute.

Infracțiuni rutiere la Zăbrani

Polițiștii din Zăbrani cercetează un tânăr, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul circulației rutiere. IPJ Arad a informat, miercuri, că polițiștii au depistat în trafic un tânăr, de 24 de ani, din Zăbrani, în timp ce conducea o motocicletă pe raza acestei localități, fără a avea numere de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că motocicleta nu este înmatriculată, iar conducătorul acesteia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.