Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2O firmă din orașul arădean Nădlac este cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cercetările la această firmă sunt efectuate de poliţiştii de la Poliţia oraşului Nădlac. Conform Biroului de Presă al IPJ Arad, „în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că societatea, cu sediul în localitatea Nădlac, nu ar fi achitat obligaţiile fiscale cu reţinere la sursă, în termenul prevăzut de lege, cauzând un prejudiciu în valoare de 9.732 de lei“. În această cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Mandat pus în aplicare

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad au pus în aplicare, marți, un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistraţii Judecătoriei Arad, pe numele unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, din orașul Pecica. Bărbatul are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani cu închisoarea, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Pecicanul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

În trafic cu permis anulat

În cursul zilei de marți, poliţiştii Biroului Rutier din Arad au depistat un bărbat, care a condus un autoturism, având permisul de conducere anulat. Bărbatul, de 67 de ani, cetăţean italian, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluţiei din municipiul Arad. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că italianul are permisul de conducere anulat. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de o persoană care are permisul de conducere anulat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 353 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 100.500 de lei. Dintre acestea, 55 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 298 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.