Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere au fost depistate, în ultimele 24 de ore, de polițiștii arădeni.

Astfel, pe raza comunei Pilu a fost depistat un tânăr, de 20 ani, care a condus un autoturism Audi A6, fără a poseda permis de conducere. Tânărul a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un şanţ. Pe acelaşi tronson de drum, a fost depistat un bărbat, de 37 ani, din Timişoara, care conducea un autoturism Wolkswagen Golf. Timișoreanul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în şanţul de pe marginea şoselei. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că avea o alcolemie de 0,48 mg/l în aerul expirat. În cele două cazuri, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni rutiere.

Minoră plecată de la domiciliu

Poliţiştii arădeni caută o adolescentă, în vârstă de 14 ani, din comuna Bata, care a plecat de la domiciliu, în data de 30 martie. În data 31 martie, mama adolescentei a sesizat poliţiştii de la Postul de Poliţie Bata că fiica sa, în vârstă de 14 ani, a plecat, în seara zilei de 30 martie, de la domiciliu şi nu s-a mai întors. Adolescenta purta o pereche de pantaloni negri, geacă roz, pantofi sport de culoare negru cu alb şi are o constituţie solidă, păr castaniu şi ochi căprui. Minora a mai fost plecată de la domiciliu în cursul anului 2014. Pesoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea adolescentei sunt rugate să anunţe prin apelul unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 250 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 95.800 de lei. Dintre acestea, 160 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Turc cu document fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat un cetăţean turc, care încerca să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente bulgăreşti false. Turcul era pasager într-un autoturism Opel Astra, condus de un cetăţean german, și s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, deoarece nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic. În urma verificărilor s-a constatat că turcul se numește Yurekli M., are 34 ani și intenţiona să ajungă în Germania. Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală cetăţeanului turc pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferului pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.