Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat un bărbat care pescuia cu unelte interzise, prin metoda greblare, folosind un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlig tip triplă cu plumb și gafă.

Bărbatul a fost depistat, miercuri, pe malul stâng al râului Mureș, în dreptul localității arădene Milova. Jandarmii au stabilit identitatea bărbatului, aceasta fiind în vârstă de 64 de ani și este domiciliat în orașul Lipova. „Având în vedere că pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare, constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală“, a informat IJJ Arad. Uneltele găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

Cu documentul altei persoane

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără din Mehedinți care a încercat să iasă din România folosindu-se de cartea de identitate a altei persoane. Tânăra a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, unde s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din cartea de identitate prezentată. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este M.D., în vârstă de 18 ani, din judeţul Mehedinți. Tânăra a declarat că documentul prezentat la control este al unei persoane a cărei identitate o cunoaște, din Drobeta Turnu-Severin. Tânăra i-a plătit acesteia din urmă suma de 50 de euro, pentru a-i încredinţa documentul, deoarece dorea să ajungă în Italia, la muncă.

A condus o mașină fără permis

Un bărbat care a condus un autoturism fără a deține permis de conducere a fost depistat în traffic de polițiștii din orașul arădean Nădlac. „Polițiștii cercetează un bărbat de 37 de ani, din județul Ialomița, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 7/G, pe raza localității Nădlac, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 53.000 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 105 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.