Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat, în municipiul Arad, o acțiune pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă prevederile legale privind acordarea de prioritate și disciplina pietonilor.

Acțiunea s-a desfășurat, luni, între orele 10.00 – 15.00, pe Bd. Iuliu Maniu, Bd. Revoluției, Bd. N. Titulescu și Calea Aurel Vlaicu, fiind aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare 18.210 lei. Astfel, au fost sancționați 19 pietoni care au traversat strada prin locuri nepermise. De asemenea, au fost reținute, pentru 30 de zile, 11 permise de conducere, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor. Au mai fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 19 pentru alte abateri de la prevederile legale. Polițiștii vor continua aceste acțiuni pe raza municipiului, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Autoturism căutat de autorități

Un autoturism căutat de autoritățile britanice a fost depistat de polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad. Într-o informare transmisă presei de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad se menționează că „în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat în trafic, pe raza municipiului, un tânăr de 30 de ani, din județul Prahova, în timp ce conducea un autoturism căutat de autoritățile judiciare din Marea Britanie“. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor și clarificării situației juridice, a mai precizat IPJ Arad.

Femei și copii, reținuți la frontieră

Trei surori şi doi copii din Turcia, care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de documentele de identitate ale altor persoane, au fost reținuți de poliţiştii de frontieră arădeni. Femeile și copii au fost depistați la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, când s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean german, care călătorea împreună cu alte cinci persoane care au prezentat la controlul de frontieră documente de identitate cu însemnele autorităţilor germane. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente la control nu sunt cele din fotografiile documentelor de călătorie prezentate, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare. În urma verificărilor effectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci, trei femei, cu vârste cuprinse între 39 şi 48, împreună cu doi minori, în vârstă de 7 şi 13 ani. Cele trei femei au declarat că sunt surori, cei doi minori fiind copiii a două dintre ele. Ele au mai spus că documentele prezentate la ieşirea din ţară aparţin unor rude şi au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Germania şi nu posedau o viză valabilă. Şoferul autovehiculului cu care călătoreau cele trei femei este fratele acestora şi încerca să le ducă în Germania, împreună cu cei doi copii, pentru întregirea familiei.

A furat articole de îmbrăcăminte

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un tânăr care a furat dintr-un magazin. Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează un tânăr de 19 ani, din județul Botoșani, care a fost depistat în flagrant delict în timp ce sustrăgea articole vestimentare din incinta unui magazin situat pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu. „Prejudiciul a fost recuperat, pe numele tânărului fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, a informat, marți, Biroul de presă al IPJ Arad.

Share Button

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.