Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Două tinere, care au furat diverse obiecte din boxele unor blocuri din municipiul Arad, au fost identificate, iar acum sunt cercetate de polițiștii Secției nr. 2 Micălaca.

În urma investigațiilor efectuate, au fost identificate două tinere din Arad, de 18 și 25 de ani, care, în noaptea de 8/9 martie, prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces, ar fi pătruns în subsolul unor blocuri, unde ar fi rupt lacătele a cinci boxe de depozitare. „În urma pătrunderii în incinta boxelor, ar fi sustras 26 de perechi de încălțăminte, un polizor unghiular, o geantă troller și bunuri alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.000 de lei. Bunurile sustrase ar fi fost comercializate ulterior pe raza municipiului“, informează IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor două tinere, pe numele acestora fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru furt calificat.

A condus cu numere expirate

Polițiștii din localitatea arădeană Mîsca cercetează un bărbat, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat, în trafic, un tânăr de 20 de ani, din Mîsca, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Vânători. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii este expirată din anul 2009. Pe numele celui în cauză a fost întocmit undosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

Urmăriți depistaţi la frontieră

Două persoane pe numele cărora era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, respectiv un mandat european de arestare, au fost depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac. Unul dintre cei reținuți este cetăţeanul bulgar Damzan V., în vârstă de 28 de ani. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile bulgare, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Cea de-a doua persoană reținută este Teodora C., de 63 de ani, din judeţul Alba. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau alte substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 4 luni.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 214 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Dintre acestea, 90 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 124 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.