Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat și un adolescent din comuna arădeană Șofronea sunt cercetați penal, ei fiind acuzați de comiterea mai multor furturi.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat, de 56 de ani, și un minor, de 17 ani, care, în perioada februarie – aprilie, după ce au scos din funcțiune sistemul de supraveghere video, ar fi pătruns prin efracție într-o hală de pe raza comunei Șofronea, de unde ar fi sustras două televizoare, două circulare electrice, opt autofiletante, un compresor, un dispozitiv pentru legat paleți, un polizor unghiular, o mașină de șlefuit pneumatică și două scări din aluminiu. Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 27.000 de lei, iar o parte din bunurile sustrase au fost comercializate pe raza localităților Șofronea și Macea. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor în cauză, pe numele acestora fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetați pentru furt calificat

Polițiștii de la Secția nr. 1 Vlaicu din municipiul Arad cercetează doi bărbați, bănuiți de furt din locuință. Conform IPJ Arad, polițiștii au identificat doi bărbați, de 23 și 52 de ani, din județul Maramureș, care, în perioada februarie – aprilie, prin distrugerea lacătului porții și dizlocarea unui geam, ar fi pătruns într-un imobil de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras haine, bunuri electronice și electrocasnice. „Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 15.000 de lei, iar parte din bunuri ar fi fost comercializate în piețe de pe raza municipiului“, a informat IPJ Arad. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor în cauză, pe numele acestora fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Autoturism căutat de autorități

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, pe platforma unui automarfar condus de un cetăţean sârb, un autoturism Cadillac Escalade, în valoare de aproximativ 13.000 euro, căutat de autorităţile din Germania. Autoturismul a fost depistat când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul sârb Vukovic M., în vârstă de 34 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format dintr-un Jeep Grand Cherokee și o platformă auto, ambele înmatriculate în Elveția. Pe platformă se afla autoturismul Cadillac Escalade, an de fabricație 2007.  În urma verificărilor suplimentare efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania în data de 11 aprilie. Conducătorul auto a declarat că urma să transporte autoturismul în Serbia și nu avea cunoştinţă că acesta se află în atenția autorităţilor.

Material lemnos fără deocumente

Un bărbat este cercetat de polițiștii de la Postul de Poliție din Ususău, pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos. „Polițiștii au depistat pe raza localității Ususău un tânăr, de 20 de ani, din aceeași localitate, în timp ce transporta cu un tractor cu remorcă 3,88 metri cubi de material lemons, speciile cer și gârniță, fără a deține documente care să ateste proveniența acestuia“, a precizat IPJ Arad. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că materialul lemnos fusese tăiat și sustras de un deal de pe raza localității Ususău. Materialul lemnos, în valoare de aproximativ 600 de lei, a fost indisponibilizat, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.