Ziarul electronic al arădenilor

Statul sunt… ei!

Ţara geme de sărăcie şi neputinţă. Lefurile bugetarilor stagnează, dar de fapt scad, odată cu reducerea unor sporuri. Cei care suferă sunt micii funcţionari, nu directorii.

Teofil Grădinaru

În mijlocul atâtor neajunsuri se găsesc, însă, categorii privilegiate. Magistraţii vor avea lefurile mărite. Cică şi cei de la STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, pentru profani) vor avea salarii mai mari. De ce tocmai ei, când ţara geme. De sărăcie şi neputinţă!

Păi, şi de ce tocmai ei? Care e raţiunea creşterii salariale în două domenii în care angajaţii nu se pot plânge de salarii mici? De ce n-au profesorii sau medicii salariul mărit? Sau acei funcţionari publici care trebuie să acceseze fonduri europene? Pe ei cum îi convingem să rămână în sistem dacă nu-i stimulăm financiar? Revin cu prima întrebare: de ce magistraţii şi setesiştii? Explicaţia pare îngrijorătoare. De fapt, riscăm să ne îndreptăm spre un stat poliţienesc. Un stat în care justiţia şi telefonia specială fac legea – altfel de ce i-am stimula?

Avem o Românie în care justiţia nu este fermă. Cântăreşte cu două măsuri, în funcţie de interese, proprii sau de clan. Acest lucru este favorizat şi de legi, care nici ele nu sunt ferme. Multe procese îşi schimbă radical sentinţa de la o judecată la alta, de la Judecătorie la Tribunal, de la apel la recurs. Dar, dovada cea mai clară e că la noi Curtea Constituţională are foarte mult de lucru, semn că legile nu sunt clare. Dar, în acest context de ce trebuie stimulaţi magistraţii? Citesc ei mai bine legile cu salariile dublate? Vor şoma instanţele superioare? Se va pune pe tânjală Curtea Constituţională? Nicidecum, e doar o măsură de protecţie pentru ca magistraţii să o lălăie ca şi până acum cu diferite procese.

Cu STS treaba e şi mai neclară. România e pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de telefoane mobile pe cap de locuitor. Mai fiecare dintre noi are cel puţin două telefoane mobile. Şi atunci cineva trebuie să ţină sub un oareşce control tot fluxul informaţional! Părerea mea.

Toate acestea duc la o singură idee: îngustarea libertăţii cetăţenilor. Aveţi grijă cu cine vorbiţi şi, mai ales cu cine vă judecaţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.