Ziarul electronic al arădenilor

Statul își vinde acțiunile deținute la Sanevit

sane1-300x212-300x211Statul va scoate la vânzare, din nou, pachetul de acțiuni deținut la fabrica de seringi din Arad, aflată într-o situaţie financiară dificilă.

Conform unui memorandum publicat de Executiv, statul va scoate la vânzare acțiuni la Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, Compania Națională Aeroporturi București, CNAPM Constanța și Salrom, dar va rămâne acționar majoritar la aceste societăți considerate strategice,

Sumele obținute din vânzarea acțiunilor vor rămâne la dispoziția companiilor și vor fi utilizate pentru finanțarea programelor de investiții.

Totodată, statul va pierde/reduce pachetul de acțiuni deținut la Rompetrol, Sanevit 2003 Arad și la 22 de societăți din subordinea Agenției Domeniului Statului, sumele obținute din vânzarea acțiunilor urmând să fie virate la Trezoreria statului, conform prevederilor OUG privind înființarea Fondului Național de Dezvoltare (FND).

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri propune la Sanevit 2003 SA Arad vânzarea pachetului de acţiuni deţinut 100% de stat, prin licitaţie cu strigare.

Procesul de vânzare de acţiuni a fost iniţiat în anul 2015, iar în luna aprilie 2016 a fost reluat, prin publicarea unei noi oferte de vânzare, cu termen de depunere a ofertelor mai 2016, neprezentându-se niciun ofertant până la acea dată.

Societatea are o situaţie financiară dificilă, activitatea de producţie fiind oprită din anul 2013.

SC Sanevit 2003 SA a fost înfiinţată prin preluarea activelor SC Sanevit SA, în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2003 privind unele măsuri de restructurare financiară a creanţelor deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare asupra unor societăţi comerciale de pe platformele industriale Arad şi Harghita, printre care şi SC Sanevit SA, care a intrat în lichidare.

La data înfiinţării, SC Sanevit 2003 SA avea un capital social de 27,698 milioane lei (echivalentul a 8,603 milioane dolari).

Ministerul Economiei exercită, în numele statului român, calitatea de acţionar unic al societăţii.

Obiectul principal de activitate al Sanevit 2003 SA îl constituie producţia de aparatură şi instrumente medicale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.